zaterdag 30 augustus 2014

Zwarte Woud, dag 7

Op deze zaterdagmorgen ging om 6 uur de wekker. Op tijd uit bed om ook op tijd te kunnen vertrekken naar huis. Om 7 uur zaten we ingepakt en al in de Cenned bus. Ready to go. We wilden graag een beetje op tijd weer thuis zijn. Ankie moest s’middags nog aan het werk bij Pitch en Putt Leeuwarden en Alida kon dan nog aanschuiven bij het etentje van een vrijgezellenfeest.

Over de terugreis valt niet zoveel te melden. 2 uur rijden, dan moest er wel weer iemand plassen, beker koffie to go halen, wisselen van chauffeur en weer op naar de volgende plaspauze. Tegen half vier waren we in Groningen terug.

Als ik zo terugkijk op onze Zwarte Woud trainingsweek kan ik constateren dat we een prima trainingsweek hebben gehad. Deze laatste week van augustus is een mooi moment om nog een zware trainingsprikkel te geven en dat is zeker gelukt. Korte en lange fietsritten. Een tijdrit, buikspierblok, hele steile klimmen en hele lange klimmen. Prachtige vergezichten in de dalen van het Zwarte Woud, veel bossen en zelfs een kudde wilde gemzen. Lange gesprekken, persoonlijke interactie, samen koken en samenwerken, visual power memory game en rummikub competities. Alles zat er wel weer in. Erg jammer dat Maria er deze week niet bij kon zijn i.v.m. de verbouwing op de boerderij. Teambuilding en het bespreken van de route door de winter is ook een onderdeel van zo’n week. Maar via de app was Maria er toch een beetje bij. Onze uitvalbasis Villa Blanka in Brandenberg van de familie van der Laan is een heerlijk groot huis. Hans en Wilma bedankt dat we dit jaar ook weer van jullie huis gebruik mochten maken.
 

Schaatsteam Cenned is bijna klaar voor de winter. Op 20 en 21 september fietsen we nog de Mergelheuvelland 2 daagse in Limburg maar ondertussen staan we ook alweer van half september op het ijs van Thialf. Onze eerste KNSB Cup marathonwedstrijd is op zaterdag 18 oktober in Amsterdam. Komen jullie ook kijken?

[Alida]