zaterdag 18 oktober 2014

KPN Cup 1 - Amsterdam

Primeur marathon onder zomerse omstandigheden.
Vandaag was de eerste marathon van seizoen 2014/2015, traditiegetrouw in Amsterdam. Altijd weer spannend de eerste marathon van het seizoen! De zomerse omstandigheden maakten deze editie tot een zeer speciale. De temperatuur op de Jaap Edenbaan was 23 graden. 's Middags was de baan uit voorzorg gesloten om ervoor te zorgen dat de wedstrijden 's avonds door konden gaan.

Voor mij de eerste 'echte' wedstrijd (na de mass start in Heerenveen) in het Cenned tenue. Niet alleen ik rijd in een ander pak. Bij de eerste marathon moet je altijd weer extra scherp zijn, zodat je iedereen in het nieuwe pak weer kan herkennen.
Helaas mocht Annemarie nog niet starten. Daardoor kreeg onze 5e rijdster Britt gelijk de mogelijkheid om te starten in de landelijke competitie, een echte vuurdoop onder deze zware omstandigheden.

Bij het inlopen werd de ijsdikte gemeten en stonden de officials bij elkaar om de ijsdikte goed te keuren. Een tafereel wat we normaalgesproken alleen zien bij natuurijsmarathons. Gelukkig konden we van start gaan en het ijs viel mij, gezien de omstandigheden, mee. Het was een zware maar mooie wedstrijd bij de dames. Veel uitlooppogingen en kopgroepen, en veel uitvallers. Helaas moest Britt ook voortijdig de koers verlaten. In bijna alle kopgroepen was Team Cenned vertegenwoordigd. Het werd nog een hectische finale door het afsprinten 3 ronden voor het eind, maar door een goede actie van Birgit kon ik nog mooi voorin eindigen.

Een mooi begin van het seizoen in Amsterdam en op naar Heerenveen volgende week!

Maria