ONK natuurijs - Weissensee

Team CENNED via Haaksbergen naar de Weissensee!

Allereerst mijn excuses voor de late update. Door een natuurijsmarathon en een veel te gezellige sfeer in huize Elda, is het schrijven van een blog een beetje vooruitgeschoven ;).

Haaksbergen
Mijn tas had ik in het weekend van 16 en 17 januari al gepakt, dit om alles 10 keer te kunnen checken en stress op het laatste moment te voorkomen. Maar toen ik hoorde dat er een natuurijsmarathon zou worden georganiseerd, moesten de tassen toch weer opnieuw ingedeeld worden. Noordlaren en Haaksbergen waren nog in de race. Uiteindelijk was Haaksbergen de gelukkige winnaar en had dus de primeur te pakken op dinsdag 19 januari. Team CENNED dus op naar de eerste natuurijsmarathon om daarna gelijk door te reizen naar de Weissensee. Birgit moest deze wedstrijd laten schieten omdat ze dit tijd technisch niet ging halen.
Haaksbergen werd uiteindelijk voor mij een domper. Redelijk vroeg in de wedstrijd zag ik het ijs van dichtbij. Ik kon weer opstaan om de achtervolging in te zetten. Toen dit eindelijk gelukt was, ging het tempo weer omhoog en moest ik het peloton definitief laten gaan. De rest van het team zat goed in de wedstrijd en reed attent mee voorin. Helaas werd de definitieve kopgroep wel gemist en moest er gesprint worden om de 5de plek. Britt zat goed van voren en wist een knappe 10de plaats te behalen. Ankie viel helaas in de laatste ronde en finishte op een kleine achterstand. Onze regiotopper Nienke had het zwaar, maar reed de wedstrijd netjes uit. Daarna de spullen overladen naar de bus en zo vervolgden we onze weg naar de Weissensee.

ONK
Na een aantal top trainingen op het (te) mooie ijs, waren we zaterdag 23 januari klaar voor de eerste wedstrijd. Het ONK was dit jaar de eerste wedstrijd die gereden mocht worden. Om 9.00 uur stonden wij én de rest van het peloton klaar voor een mooie koers. Gebrand om de toeschouwers en de fans thuis voor de webcam wat moois te laten zien! Het was een levendige wedstrijd waar veel werd aangevallen en door het goede ijs werd het een snelle wedstrijd. Team CENNED reed goed van voren en zat vaak mee met de ontsnappingen. Een paar keer zag ik dat we in een kansrijke kopgroep zaten, maar toch kregen ook die niet de zege van het peloton. De wedstrijd liep dus uit op een massasprint. Met een 9de, 18de, 29ste, 39ste en een 44ste plaats gingen we terug naar ons huisje. De verzorging stapte voldaan en met een 100% score (alle bidons kwamen aan bij de rijdsters) van het ijs. Daarna nog even bij Jur langs om de beentjes te laten masseren.

Ploegenachtervolging
Vandaag was het tijd voor de ploegenachtervolging. Een leuk element waar wij met 2 teams aan de start stonden. CENNED 2 (Britt, Nienke en gastrijdster Maya de Jong) mocht in de 1 na laatste rit starten tegen team Athleteshop. Dit ging hartstikke goed. Er werd goed samengewerkt en de wisselingen liepen perfect. Een nette 12de plaats als resultaat. CENNED 1 (Ankie, Birgit en ik) mocht in de laatste rit starten tegen Koga. Met een 4de tijd, betekende dit dat wij nogmaals mochten rijden. In de kleine finale was dit keer Mastermind onze tegenstander. Met zwaar verzuurde benen was dit nog best een pittige klus, maar we wonnen de rit en daardoor behaalden we een super toffe 3de plaats!

Tot zover de update. Aankomende woensdag rijden we de 200 km. Bij deze de belofte dat wij eerder een verslag zullen schrijven!