vrijdag 23 februari 2018

KPN Grandprix 3, Luleå

Gisteren werd de 3de wedstrijd gereden in het natuurijsklassement. Vooraf staat er een wedstrijd over 80 km op papier maar tijdens de warming up krijgen we te horen dat hij wordt ingekort naar 60 km. Dit i.v.m. de verwachte (extra) daling van de temperaturen. De start van onze wedstrijd was al een paar uur uitgesteld maar toch verwachten ze nóg een daling naar min 20. Dit soort temperaturen zijn onverantwoord waardoor de jury ook deze beslissing moet nemen.

De wedstrijd begint wat voorzichtig en er wordt veel naar elkaar gekeken. De uitlooppogingen zijn van korte duur omdat alles snel en gemakkelijk terug wordt gereden. We rijden allemaal attent voorin maar niks komt echt weg. Ongeveer halverwege ontstaat er dan toch een serieuste kopgroep die snel een grote voorsprong pakt en alle “grote” ploegen zijn vertegenwoordigd. Namens team CENNED zit Ankie erbij. Dit blijkt de slag te zijn en de ploeggenoten van deze vijf doen storend werk in het peloton zodat het gat naar de kopgroep alleen maar vergroot. De kopgroep werkt goed samen en rijden zo nog drie ronden samen voorruit en gaan strijden om het podium. De sprint is wind tegen dus het is zaak om lang in de luwte te blijven van je tegenstanders, maar dit willen ze natuurlijk allemaal! Ankie wordt naar de kop gedwongen omdat niemand meer wil overnemen. Uiteindelijk wordt ze moegestreden vijfde. Nienke en Laura vallen helaas in de laatste ronde en komen samen over de finish. Aggie finisht in het peloton.

 Morgen staat er een wedstrijd over 40 km op de planning en dan zondag nog het slotspektakel over 100 km. Houd onze blog dus in de gaten voor het volgende verslag vanuit Zweeds Lapland.

 Groetje Aggie