zondag 22 september 2013

Trainingskamp Schaatsteam Cenned in Limburg

Het is vrijdag 20 september. We vertrekken met de Team Cenned bus van co-sponsor Stichting Phusis naar Limburg om de Mergelheuvelland2daagse te fietsen. Een lang weekend heerlijk fietsen in Limburg om de laatste puntjes op de I te zetten van de voorbereidingen voor het marathonseizoen. Helaas is Margryt niet mee, een ontstoken verstandskies gooit de trainingen in de war. Als sparringpartner gaat daarom dit weekend Kimberly van den Berg met ons mee. We overnachten in het voormalige klooster van Pater Damiaan in Simpelveld. Op vrijdagmiddag hebben we een relaxt rondje als warming up gefietst. Tenminste dat was de bedoeling. Maar bij de voet van de Keuterberg langsfietsen vraagt er natuurlijk wel om om “even” omhoog te rijden!


Zaterdag 21 september leek het bij de start in Sint Geertruid eerst wat bewolkt en fris maar werd het later op de dag fantastisch fietsweer. De route van 160 km ging grotendeels door de Belgische Voerstreek. Annewil, Annemarie, Birgit en Kimberly hebben alle pittige klimmetjes wel gehad. De route van Alida was wat korter, 95 km vond ze ook ver genoeg.

Zondag 22 september scheen de zon en was het prachtig nazomerweer. Voor de bikkels stond er 120 km door het mooiste deel van Limburg op het routeschema. Nadat Birgit in het Zwarte Woud de bolletjestrui had veroverd was het hier in Limburg Annewil die de bolletjestrui aan mocht. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er twee dagen goed gefietst en erg goed getraind werd. Mooie basis voor de winter.