zondag 29 december 2013

KPN Cup Enschede en een dagje 'natuurijs'

Na een voor iedereen toch wat rommelige week stonden we dit weekend aan de start in Enschede.
Helaas zonder de ploegleidster Alida. Dat is toch wel even wennen, maar gelukkig hadden we onze beide papa's, trouwe supporters!
Na een persoonlijk appje van Alida konden we er tegenaan. Enschede... 1 ding is zeker, dit wordt een snelle wedstrijd die waarschijnlijk eindigt in een massasprint. Uiteindelijk werd dit het ook, maar er waren vele uitlooppogingen. In de slotfase ontstond een kopgroep van drie personen. Deze kopgroep leek om de winst te gaan strijden, maar de ploegentactiek zorgde ervoor dat de kopgroep werd opgeslokt door het jagende peloton. Birgit en ik(Margryt) schuwden het kopwerk niet. Birgit kon zich uiteindelijk toch nog mengen in de eindsprint en werd keurig 7e, knap! Zelf merk ik dat ik iedere week gemakkelijker rijd, dit resulteerde vandaag in een 28e plek. Nu nog een keer een goeie (brutalere :) ) , finale rijden. Volgens Birgit is dit een kwestie van ervaring.

Zondagochtend ging de wekker weer vroeg, ditmaal voor alle Cenned ladies!!
Een ochtend lekker trainen op het ijs van Biddinghuizen. Leuk om het treintje voor een dag weer even compleet te zien. Een prima training met het oog op de natuurijswedstrijden die nog komen. Wat is het toch jammer dat het seizoen niet voor alle Cenned dames zo is verlopen als gehoopt. Annewil heeft er voor dit seizoen een streep onder gezet. Toch fijn dat ze er vandaag nog gezellig bij was, we gaan haar echt missen binnen de groep.

Birgit en ik gaan in ieder geval met een goed gevoel toewerken naar het NK, aanstaande zondag in Dronten. Download jou gratis toegangskaart(t.w.v. 8 euro) op www.leisureworld.nl en kom ons aanmoedigen.

Tot zondag?!

Groetjes Margryt