zaterdag 14 december 2013

KPN Marathon Cup 10 Alkmaar

Vandaag alweer KPN Cup 10 en met de wedstrijden in Dronten en Biddinghuizen erbij is het alweer de 12e wedstrijd van dit schaatsseizoen. We zijn al over de helft. De Weissensee komt al in zicht. Om 16.00 uur pik ik verzorger Jurjen Rollingswier op bij de carpoolplaats van Hoogkerk. Onderweg bespreken we van alles. Natuurlijk ook onze Team Cenned ladies. Vandaag Birgit en Margryt aan de start. Ze komen steeds beter in vorm, hoe zouden ze het vandaag doen? We bespreken ook Annewil en Annemarie en hun revalidatieproces. En natuurlijk de praktische zaken over de rest van het seizoen. Op de Weissensee toch ineens weer in een andere accommodatie. De verzorgingstent moet ook nog mee. Dat pakt Jurjen op. Hebben we sportvoeding voldoende op voorraad? Tja het werk van een ploegleider en verzorger is ook druk hoor.

Op de kunstijsbaan van Alkmaar is de eerste actie een plekje zoeken voor de massagetafel. Dan tijd voor een kopje koffie. Al snel komen de eerste rijdsters zich bij Jurjen melden voor een beetje hulp en een tape op rug en knieƫn. Deze keer melden ook Daan en Harrie zich voor een roze tape.

Vandaag 54 dames aan de start. Minder dan vorige wedstrijden maar de koers was er niet minder om. Veel acties en steeds weer een kopgroep weg. Birgit was heel attent en zat bijna overal bij. Margryt reed makkelijk mee midden in het midden van het peloton. Maar steeds werd alles weer dichtgereden. Na de tweede tussensprint en na weer het Waterloo van een kansrijke kopgroep draai ik me om naar Jurjen achter de boarding en zucht dat dit wel een massasprint kon worden. Ik kijk weer op het ijs en zie een kansrijke kopgroep wegrijden zonder Mariska en Irene, die keken alleen maar naar elkaar, maar ook zonder Birgit. Shit we zitten er niet bij. Vlak voor de ploegleiders zie ik Marleen Elsgeest aangaan en schreeuw naar Birgit. Ze reageert direct en weg zijn ze. Op jacht naar de kopgroep. De volgende ronde wil ik Margryt naar voren sturen voor afstopwerk, maar daar was ze zelf al. Rondenlang met een breed zwierende Margryt voorop het peloton kreeg de kopgroep snel een ronde voorsprong.

Bord op 21 en 12 dames met een rondje voor. Imke Vormeer reageerde al snel met een uitval en Margryt ging mee. Kopgroep van 5 op weg naar de bel op 11 voor het peloton. De kopgroep van Margryt sneuvelde helaas in het zicht van de haven. Sprinters Mariska Huisman en Irene Schouten gingen volle bak aan om de schade te beperken. Jammer maar niet geschoten is altijd mis. Dan de finale van de kopgroep. Is altijd super spannend. Birgit zat eerst achter Sharon Hendriks maar koos toch een andere route. Valpartij van Foske in de laatste bocht, Birgit 7e en Sharon Hendriks won de wedstrijd. What if?? Maar keuzes maak je in een split second. Goede koers van de Cenned ladies. De ploegleiding heeft vandaag genoten van een mooie pot damesmarathonschaatsen.

Volgende week weer nieuwe kansen. Er zijn wat veranderingen op de wedstrijdkalender. Komende zaterdag marathon in Breda, dan op zondagmorgen marathon over 60 ronden op de nieuwe ijsbaan van Rotterdam. We overnachten van zaterdag op zondag bij Hotel vd Valk in Ridderkerk.

En vers van de pers, de finalemarathon van de KPN Cup is op donderdag 27 februari 2014 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Maar zouden we voor die tijd ook nog een beetje natuurijs in Nederland krijgen? Het lijkt er nog niet op met 10 graden op de teller. Koning Winter wakker worden graag!

Groetjes, Alida Pasveer