zaterdag 11 januari 2014

KPN Cup 13 Groningen

De KPN marathon cup trein dendert voort en is inmiddels aangekomen in Groningen. Dit is de een na laatste kunstijs wedstrijd voor Team Cenned vertrekt naar de Weissensee om daar op natuurijs te strijden.
Er lag gister avond een mooie ijsvloer in Kardinge. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. In het begin hield iedereen zich vrij rustig en de Cenned dames handhaven zich goed voorin in het peloton. Na 15 rondes komt de eerste serieus tempo versnelling, het peloton wordt op een lint getrokken en kleine kopgroepjes ontstaan. Een van de eerste kopgroepen is prooi voor Margryt, haar naam galmt door de speakers. Deze kopgroep wordt helaas teruggepakt.
Vele aanvallen volgen elkaar op. Birgit rijdt een hele attente wedstrijd en zit bij elke kopgroep, helaas blijft geen een kopgroep weg en lijkt het met nog 9 ronden op het bord uit te draaien op een massasprint.
In het sprint geweld waar veel werd geduwd en getrokken hebben de dames zich goed staande weten te houden. Birgit zit helaas dames die stilvallen en wordt 11e wat een goede prestatie is. Margryt finisht als 30e. De winst ging naar Irene Schouten, voor Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal.
Volgende week staan de dames aan de start in Tilburg. Een kleine week hierna vertrekken ze naar de Weissensee waar ze het beste van zichzelf gaan laten zien.
Succes dames!

Annemarie Pasveer