zondag 30 november 2014

Opening Flevonice

Na een prima ontbijtje in ons hotel om 6.45 uur rijden we een uurtje later naar Flevonice en maken we ons klaar voor de eerste wedstrijd van vandaag. De ploegentijdrit. Jurjen is vanaf het trainingskamp van wielerploeg Piels ook naar Flevonice gekomen en helpt de Cenned ladies met tape tegen rugprobleempjes. De tijdrit gaat redelijk maar natuurlijk missen we hier Maria als echte hardrijder. Team Cenned had de 8e tijd.

Voor de pelotonskoers stonden zo’n 50 dames aan de start. Een mooi deelnemersveld. Vlak voor de start bleek dat ook de 400 meter baan in het parcours werd opgenomen en veranderde het aantal rondjes. Ach het is toch een beetje natuurijs en dan kan dat. Niemand kijkt hier raar van op.

Een wedstrijd op Flevonice is toch altijd iets bijzonders. Jurjen en ik staan relaxt op het ijs in de finishstraat. We geven een paar keer een bidonnetje met sportvoeding aan en verder kunnen we niet zoveel doen. Vooral de rijders zelf moeten goed opletten. Birgit zit goed in de voorste geledingen en is vaak met een kopgroep een beetje los. Maar een echte kopgroep komt niet weg. 5 ronden voor tijd breekt het peloton in twee stukken. Helaas zitten Ankie en Britt in het tweede stuk. Ankie heeft wat rugproblemen en was niet scherp genoeg om op tijd te reageren.
Britt rijdt al vanaf de vierde ronde rond met een gebroken brug van haar linkerschaats. Afzetten is lastig. Nadenken wil dan blijkbaar ook niet meer zo goed. Britt gaat namelijk volle bak afsprinten op de verkeerde finishlijn op de 400 meter baan. De ploegentijdrit finishte immers ook op de 400 meter baan, de pelotonskoers echter gewoon zoals altijd onder de start/finishboog. Ankie wordt 35e en Britt 37e. In de voorste groep probeert Birgit in de slotronde nog weg te rijden en vervolgens voorin te zitten bij de sprint maar het kaarsje gaat uit en ze wordt 19e.

Verzorgen Jurjen neemt na afloop ruim de tijd om de beentjes, heupen en ruggen goed te verzorgen. Volgende week in Tilburg nieuwe ronde nieuwe kansen. Hopelijk is Maria dan ook weer zover dan ze kan meerijden. Voor Birgit is het wedstrijdprogramma voor vandaag nog niet vol genoeg. Ze rijdt vanavond nog in Amsterdam de Waterman Trofee. Voor de Amsterdamse schaatsers de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Tja. Maar een extra rustdagje inlassen dan volgende week.

Groetjes, Alida Pasveer. Ploegleider.