zondag 9 augustus 2015

Trainingsweekend Zeeland - De klokken van Arnemuiden

Ja, u denkt nu waarschijnlijk: ''dat is een aparte titel voor op een marathonteam website!'', maar er zit een verhaal achter.
Het zit namelijk zo...

Dit weekend had team CENNED een trainingsweekend in Zeeland. We verbleven daar bij de familie Pasveer. Ik heb gehoord dat dit inmiddels een traditie aan het worden is want hoewel Annemarie niet meer schaatst, is team CENNED nog altijd welkom in Arnemuiden. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Het is een gebied waar wij "normaal" gesproken eigenlijk niet komen, dus dan is het leuk om tijdens de trainingen wat anders te zien.
Gisterochtend kwamen we aan en werden we ontvangen door Kees, Thea en Annemarie Pasveer. Even een broodje eten om vervolgens rond de klok van 13.00 op de fiets te stappen voor een flinke duur rit. Onze gids Annemarie liet ons de mooiste plekjes zien waaronder de Neeltje Jans. Daar nog even een fotootje gemaakt om uiteindelijk na 145 km weer in Arnemuiden aan te komen. Daar was de BBQ inmiddels al aangezet waardoor we gelijk aan konden schuiven. Ja.. alles was goed voor mekaar in hotel Pasveer ;)! Na de BBQ hebben we nog even een wandeling gemaakt op het strand van Vlissingen.

Vanochtend stond er eerst een sprong/elastiek/atletiekladder training op het programma. Het was al flink warm wat het nog een stukje zwaarder maakte. Toch was het een mooie training waar we weer wat technische aandachtspuntjes van Alida mee hebben gekregen. Na de training was het weer tijd voor een heerlijke lunch. Als laatste hadden we nog een herstelrit op de fiets. Annemarie had wederom weer een mooie route uitgestippeld.
En toen was het alweer voorbij.

Team CENNED bedankt Kees en Thea voor de goede zorgen en de gastvrijheid. Verder willen we Annemarie bedanken voor de 2 gezellige en mooie fietsritten!

Om tot slot nog even terug te komen op de titel, Kees Pasveer had het een paar keer over het bekende liedje dat over Arnemuiden gaat. Enkele rijdsters kenden het liedje niet en daar werden nog wel wat grapjes over gemaakt. Ik moet zelf bekennen dat ik het eerst ook niet kende, maar ik heb het even opgezocht op YouTube en ik ken het toch wel. Dit dankzij een bijbaantje van vroeger in de ouderenzorg waar dit liedje wel vaak werd gezongen.
We hebben nog een paar trainingskampen voor de boeg, dus we zetten het liedje wel even op de telefoon zodat we bij een volgend trainingskamp in Arnemuiden met z'n allen uit volle borst mee kunnen zingen!

Groetjes Aggie