zaterdag 22 augustus 2015

Elfheuvelentocht - Het zit hem in de 11

Als marathonschaatser kijk je er elk jaar weer opnieuw naar uit, de Elfstedentocht. En zo zitten we vol in de voorbereiding voor als ‘hij’ komt deze winter, maar natuurlijk in eerste instantie voor de wedstrijden op kunstijs. En dus fietsten we vandaag met schaatsteam CENNED de Elfheuvelentocht.

Britt verkent vandaag alvast de kop van Friesland. Ze start in Hallum bij het ONK. Na 30 pittige kilometers moet ze helaas de koers verlaten. Maar ze is niet ontevreden; de omstandigheden waren niet makkelijk.

Dus starten we om 9 uur met zijn vijven vanuit Epe. Al snel worden we ingehaald door twee heren. Aggie en ik besluiten aan te haken. Mijn kilometerteller schiet naar boven 30km/h. Een lekker tempo wat we de rest van de dag niet meer loslaten. Zelf jonkie Nienke heeft er geen moeite mee.

Na een paar kilometer nemen we afscheid van Alida: ze gaat voor de 75 km en ze moet linksaf. Daar is de eerste heuvel, de Bult, die we twee keer nemen. De sfeer zit er goed in; het weer is fantastisch. Even denken we al in Italië te zijn beland. Maar volgens Birgit kan dat niet omdat het om ons heen te vlak is. Dan volgt de Hoge Duvel en de Vuurse berg. Waar de rest van de elf heuvels is weten we niet. De omgeving is in ieder geval schitterend en de weg gaat regelmatig vals plat omhoog: valse heuvels. Ondertussen zijn de twee heren van kop af en horen we van achter dat het toch wel handig is die dames op kop want dan kunnen we overal doorrijden en krijgen we op elke kruising voorrang.

Als we om even voor 2 uur weer arriveren in Epe zit Alida op een bankje in de zon een boek te lezen, terwijl op de achtergrond Nederlandstalige meezingers klinken. Na een kleine omzwerving over recreatiepark de Jagerstee vinden we de douches en frissen we ons even op.

Nog even een drankje op het terras waar we het aankomende trainingskamp in Italië bespreken. Daar gaan we de laatste puntjes op de i zetten voor we het ijs op gaan. We hebben er allemaal enorm veel zin in en kunnen bijna niet wachten.

Ankie