donderdag 14 juli 2016

Trainingsweekend Molkwerum

Afgelopen weekend stond er alweer een trainingskamp op het programma! Dit keer in hartje Friesland; Molkwerum. We sliepen hier in een vakantiehuisje van de familie Smit. Zaterdag begon het weekend met een schaatstraining in Leeuwarden, voor de meesten was dit weer de eerste keer dat ze op de schaatsen stonden. Maya was niet bij de schaatstraining, in verband met een skeelerwedstrijd in Almere. 

Het zonnetje schijnt heerlijk in Leeuwarden dus we beginnen buiten met inlopen en een leuke serie met het laddertje. Nienke is lekker fanatiek met de oefeningen en jaagt ons allemaal in het zweet. Even later staan we met een big smile op het ijs en is het weer genieten van de eerste slagen. Na een mooie training stappen we na bijna twee uur van het ijs. 

Terug in Molkwerum stond er eigenlijk nog een uurtje losfietsen op het programma, maar op weg van de ijsbaan naar het huisje begon het keihard te regenen. Hierdoor ging dat uurtje losfietsen dus niet door, en werd dat, na het avondeten, vervangen door spelletjes! Waar iedereen natuurlijk erg fanatiek in was. Ankie bleef niet slapen in Molkwerum maar moest na het schaatsen weer naar huis, omdat ze nog aan het werk moest.

Zondag stond de wekker op 8 uur. Na het ontbijt begonnen we om 10 uur met een bootcamp training onder leiding van Annelies. Ook Ankie was hier weer bij! Op een schoolpleintje met grasveldje in Molkwerum begonnen we onze training. Ondanks dat Annelies de oefeningen even moest improviseren, wist ze ons wel flink aan te pakken! Na onder andere 2 minuten planken, een lange sessie burpees, opdrukken op een bank en nog wat buikspieroefeningen waren wij wel kapot!


Na de lunch zaten we rond 1 uur op de fiets, voor een duurritje van 2 uur door het winderige Friesland. Aggie had een route uitgestippeld. Ondanks de harde wind was het prachtig weer om te fietsen.
Na het fietsen, en nadat iedereen nog even onder de douche door gerend was, konden we allemaal weer mooi op tijd richting huis. We hebben een leuk weekend gehad!

Liefs, Maya