dinsdag 26 juli 2016

Verassingstrainingsdag Assen

Afgelopen vrijdag stond er voor ons een ‘out of the box’ trainingsdag op het programma, georganiseerd door Bertus, eigenaar van DGS (een van onze sponsoren).  Het programma dat was samen gesteld, was heel uiteenlopend en strak gepland. Maya kon helaas niet bij deze dag aanwezig zijn, aangezien die zich druk aan het voorbereiden was op het EK skeeleren dat afgelopen weekend in Heerde van start is gegaan.

Nadat het de hele week super mooi weer was geweest begonnen we de dag helaas in de regen. Voordat de trainingsdag begon hadden we eerst nog een elastiek training. Alida had een mooi droog plekje gevonden onder een viaduct, waardoor de training gelukkig wel door kon gaan.
Om 11 uur begonnen we de verassingstrainingsdag met koffie, thee en even een kennismaking met Bertus en Monique bij ProSanté in Assen. Monique ging onze pilates les verzorgen. Ik wist zelf niet zo goed wat ik me erbij voor zou moeten stellen, dus ik liet het maar op me af komen. De pilates les was heel erg leuk af en toe lagen we in best lastige houdingen.


Na de lunch stond er een beach volleybal clinic op het programma. Deze clinic werd door de Asser Beach Club georganiseerd. Ondanks dat het aan het begin nog wat regende werd het al snel droog. Nog niemand van ons had ooit aan beach volleybal gedaan. Wel hadden we aan volleybal in de zaal gedaan, maar dat is toch wel even wat anders dan in het zand. Na een warming up en een aantal oefeningen met overspelen en smashen gingen we een wedstrijdje doen. Hierbij werden we allemaal heel erg fanatiek, want het was een wedstrijd, dus er moest gewonnen worden! Uiteindelijk waren Ankie en ik eerste geworden, Monique en Jan Paul tweede en Aggie en Laura derde. Na de clinic zaten we allemaal helemaal onder het zand en waren we wel toe aan een lekkere douche.
Na een korte koffie/thee pauze en het passen van de snijvaste kleding stond er een stukje mental coaching op het programma. Deze coaching werd verzorgd door Jan Paul van Veenen. Inmiddels was het weer een stuk beter geworden met het zonnetje erbij konden we deze sessie mooi in de achtertuin van Bertus houden.

Hierna zijn we snel naar de supermarkt gegaan om een supermarkt safari te doen. Monique gaf ons advies op het gebied van voeding. Dit was erg interessant. In eerste instantie zouden we zelf ons avondeten verzorgen, maar omdat het allemaal een beetje uit was gelopen had Monique zelf een drie gangen menu in elkaar gezet. Dit menu was allemaal op basis van gezonde producten. Het was allemaal heel erg lekker en eens wat anders dat wat we thuis allemaal eten.
Rond de klok van negen uur ging iedereen weer op weg naar huis.

Bertus, Monique, Jan Paul, Asser Beach Club en DGS heel erg bedankt voor deze gezellige en zeer geslaagde dag!

Groetjes,

Nienke