maandag 3 oktober 2016

Mass Start Leeuwarden

Afgelopen woensdag ging het seizoen van start met de eerste Mass Start in Leeuwarden. Even kijken dus hoe het, zo in het begin van het seizoen, staat met onze sprintersbenen (aangezien 16 rondjes meer lijkt op een korte sprint marathon).
Doordat we nog niet heel veel op het ijs hadden gestaan, besloten we alle 4 gebruik te maken van het half uurtje inrijden. Dit voelde bij ons allen gelukkig best ok!

Rond 20.00 uur mochten Ankie, Laura en Nienke starten aan hun wedstrijd in de B groep. Een mooi peloton stond aan de start. Van te voren was er een plan op gesteld en vanaf de zijkant zag ik dat dit
best goed ging. De teamsamenstelling is weer veranderd dus dan is zo'n eerste wedstrijd nog best wennen. Ankie pakte in de eerste tussensprint al haar puntjes. Bij de 3de tussensprint zie ik Nienke naar voren rijden met in haar rug Laura en Ankie. Een super mooie CENNED trein dendert naar de streep. Helaas lukt het Nienke nét niet om puntjes te pakken maar Laura en Ankie lukt het wel. In de eindsprint is het dringen geblazen en gaat het tempo omhoog. De meiden kunnen volgen, maar pakken daar helaas geen punten meer. Wel staan ze goed in het tussenklassement.

Na de heren B mag ik het ijs op. Alida heeft mij als eerste aangemeld waardoor ik nummer 1 krijg. Tot mijn verbazing geeft de jury mij een oranje cap (deze is normaliter voor de klassementsleidster), dus ik vraag haar of ze geen blauwe heeft. Het antwoord is nee waardoor ik dus met een oranje cap mag rijden. Ach.. ook best leuk om eens mee te maken. Ook ik heb een plan van te voren, maar tijdens mijn wedstrijd loopt het niet zoals ik wil. Ook plan B gaat mis. Ik rijd zelfs op een klein gaatje, maar op de bel voor tussenprint 3 valt het peloton stil en lukt het mij om bij te komen en zelfs nog puntjes mee te pakken. Daarna gaat het lichtje bij mij uit en rijd ik de wedstrijd op achterstand uit. Conclusie; punten gehaald dus goed, maar er is nog werk aan de winkel. Gelukkig heb ik daar nog ruim 3 weken de tijd voor.
We gaan als team nog een keer samen schaatsen en verder beginnen wel aan onze eigen selectietrainingen. Op naar 22 oktober waar we in Amsterdam echt los gaan!

Tot dan,

Groetjes Aggie