zondag 8 januari 2017

Een eind naar Eindhoven

Gister ochtend was het even spannend of de marathon 's avonds wel door zou gaan. Met ijzel, tientallen ongelukken en code oranje leek het een hele onderneming te gaan worden. Om 12.00 uur kwam het verlossende bericht. De temperatuur was boven nul en die zou alleen maar oplopen. Op naar Eindhoven dus.

Onderweg passeerden we een aantal ongelukkige chauffeurs in slootjes en bermen, maar onze reis verliep gelukkig probleemloos, zodat we allemaal om half acht aan de start stonden. Helaas had het publiek het wat af laten weten. Met bovenstaande kennis misschien wel begrijpelijk.

Dan de wedstrijd. Het was een snelle wedstrijd met redelijk wat aanvalspogingen. Het peloton reed geregeld op een lint doordat er voorin flink aan werd getrokken. Laura en Aggie reden goed en zaten meestal mee. Nienke was halverwege het peloton terug te vinden. Ik zelf was blij dat ik de wedstrijd van vorige week, waar ik niet lekker reed, achter me kon laten. Uiteindelijk rijdt er een kopgroep van 5 dames weg die rondes achter elkaar blijft hangen op 7 seconden voorsprong. We proberen het gat dicht te rijden of er naar toe te springen. Maar helaas zonder resultaat. De kopgroep pakte een ronde en voor ons restte de sprint om plaats 6. Met nog 6 ronden te gaan zitten we met zijn vieren in een treintje. We rijden naar voren maar raken elkaar toch weer kwijt. In de chaos kiezen Nienke en ik de buitenkant en rijden zo naar de punten op plek 14 en 18. Voor rookie Nienke haar eerste punten, dus wel een complimentje waard. Aggie en Laura komen aan de binnenkant niet uit het gedrang en finishen in de middenmoot.

Onze regiorijdster Maya reed voorafgaand aan onze wedstrijd alweer de 4e regiotop wedstrijd. Maya kan zich goed handhaven in het peloton, maar kan niet voorkomen dat er een kopgroep van 3 dames een ronde voorsprong pakte. In de eindsprint om plaats 4 eindigt ze uiteindelijk als 6e. In het tussenklassement staat ze nog steeds op een mooie 3e stek.

Maar dat was voor Maya niet de alles. Vanavond reed ze namelijk alweer een wedstrijd in de Regio Noord/Oost competitie. In de massasprint zat ze in de buurt van favoriet Marijke Groenewoud, die ze kon volgen maar niet meer voorbij kwam. Hierdoor belande ze helaas net buiten het podium. Toch weer een goed weekend gedraaid. Op naar de volgende.

Groetjes,
Ankie