dinsdag 31 januari 2017

Weissensee deel 1

Inmiddels zijn we alweer 6 dagen op de Weissensee en hebben we 3 podiumplekken in de pocket. Hoe dat is gegaan, ga ik nu vertellen.

Op woensdag 25 januari kwamen we aan en zijn we na het uitladen van de bus nog snel voor een uurtje het ijs op gestapt. De eerste bevindingen van het ijs waren zeer positief. Een mooie ijsplaat waar team Cenned zeker op los kan gaan.

Donderdag 26 januari stonden we alle 5 aan de start voor de 1000 meter sprint. Deze telt mee voor het Weissensee Klassement. Dit is een apart klassement wat opgezet is door de organisatie van de Weissensee. Naast de 1000 meter sprint tellen het ONK, ploegenachtervolging, 200 km, en het AKM mee. Team Cenned deed goed mee en dat leverde een 1ste, 4de, 11de, 15de, … plaats op.

Na een trainingsdag op de 27ste stonden we zaterdag de 28ste aan de start voor het ONK. Gebrand op een goede uitslag stonden we toch iets wat gespannen aan de start. In het begin zijn er enkele uitlooppogingen maar geen enkele is echt gevaarlijk. Ongeveer halverwege koers ontstaat er een kopgroep bestaande uit 5 verschillende ploegen. Team Cenned zit er niet bij en na overleg sprint Ankie weg uit het peloton. Ze krijgt 2 andere dames mee, maar die kunnen niet volgen. Ankie weet alleen naar de kopgroep te rijden en daarmee is de slag geslagen. Ze krijgen een maximale voorsprong van 1 minuut 10. In het peloton zitten Nienke, Laura, Maya en Aggie te wachten of er nog wat springt maar dit gebeurt niet. In de laatste ronde loopt de voorsprong snel terug omdat een paar ploegen de slag hebben gemist. Inmiddels is de kopgroep uitgedund naar 4 wat dus betekend dat Ankie 75% kans heeft op een podium plaats. De finale is onwijs spannend want met een jagend peloton achter zich moet de kopgroep tot ver in de finale samen blijven werken. Op 2 km voor de streep neemt Ankie het eerste initiatief maar wordt teruggereden. Daarna rijdt een andere dame weg en zij weet solo over de streep te komen. Vlak daarachter strijden Ankie en 1 andere dame om plek 2 en 3. Ankie rijd naar een super mooie 3de plek. Boven op het huldigingsbruggetje wordt er uit volle borst mee gezongen met het volkslied. Een mooie dag voor team Cenned.


Maandag 30 januari was het tijd voor de ploegenachtervolging. Een leuke wedstrijd met veel publiek, maar voor ons marathonschaatsers toch wel andere koek. Ten eerste moet je starten uit stilstand, je rijdt met z’n drieën in de baan, de afstand is máár 2 km en na de finish heb je een zere keel mét het welbekende 1500 meter kuchje. Leuke he?! Team Cenned stond met 2 teams aan de start. Nienke en Maya reden met een rijdster van Mastermind naar een hele mooie 11de plek. Laura, Ankie en Aggie reden naar de 3de tijd wat betekende dat ze de finale mochten rijden. Daar reden ze sneller dan de eerste race wat resulteerde in een 3de plek. Weer podium dus.
Tot dusver gaat het dus best goed. Nog 2 wedstrijden te gaan. Woensdag staan de we aan de start voor de 200 km en zaterdag rijden we nog het AKM over 80 km. We hebben er zin in! Houd deze blog in de gaten voor een verslag of moedig ons aan via de webcam die te vinden is op www.weissensee.nl

Een zonnige groet vanaf de Weissensee,


Aggie