maandag 24 juli 2017

Trainingsdag laat je verASSEN!

Op vrijdag 21 juli stond de volgende trainingsdag alweer op het programma voor ons team. Dit keer reisden we allemaal af naar Assen. Deze ‘out of the box’ trainingsdag werd georganiseerd door Bertus, eigenaar van DGS (een van onze sponsoren) en Monique (eigenaar van Pro Santé).

Er stonden verschillende, voor ons vreemde, sporten en clinics op het programma. We begonnen de dag om 9:00 uur bij Pro Santé met een uurtje Zumba-les, verzorgd door Monique. Met ons ritmegevoel en de beweeglijkheid van ons lichaam werd het af en toe best moeilijk gemaakt. Het was moeilijker dan ik gedacht had! Maar zeker leuk om eens te proberen.

Na het Zumba uur hadden we even de tijd voor koffie en thee. Snel hierna gingen we verder met Pilates. Dit hadden de meiden vorig jaar tijdens deze trainingsdag ook gedaan, dus ze wisten wat zich te doen stond. Dit gelde voor mij niet, aangezien ik er vorig jaar in verband met het EK Inline-skaten niet bij kon zijn.

Voor mij was het dus nog onbekend hoe de pilates-les er uit ging zien. Het was zwaarder dan ik had verwacht, af en toe lagen we best in lastige houdingen. Ook kwam het erg aan op je core-stability wat het erg zwaar maakte.

Na de lunch liepen we met zijn allen naar The Beach voor een bootcamp/HIIT training, ook deze training werd verzorgd door Monique. We begonnen met een zwaar interval blokje in een Tabata vorm, dit hield in 20 seconden rennen, 10 seconden rust, dit deden we 8 keer achter elkaar. Hierna waren we allemaal wel goed opgewarmd. Monique had een mooi circuitje voor ons uitgezet in het zand, dit bestond uit 8 verschillende kracht en uithoudingsvermogen oefeningen.

Na de bootcamp training mochten we door naar de wielerbaan. Hier kregen we een clinic van Johan. Aggie was de enige die al een keer eerder op een wielerbaan gefietst had. In het begin was iedereen erg onwennig op de baanfiets (zonder remmen en zonder versnellingen), maar na een aantal techniek- en behendigheidsoefeningen ging het bij ons allen al wat soepeler. Ook Bertus deed mee met de clinic. Aggie, Ankie en Nienke waren de eersten die helemaal bovenin de baan durfden te fietsen. Voor Laura en Maya was deze stap toch nog iets te groot. Aan het einde van het uur fietsten we allemaal zonder (al te veel) angst in de baan en gingen we allemaal vollebak!

Na een heerlijk diner bij Bertus thuis stond er nog één sport op het programma; golf. Hiervoor gingen we naar een golfsimulator. Ook dit was bekend voor maar één van het team, Ankie. De rest was iets minder ervaren. Het was zeker leuk om ook dit een keer te doen!

Bertus en Monique, bedankt voor de leuke en geslaagde dag!

Groetjes,

Maya