zondag 29 oktober 2017

KPN cup 2 – LeeuwardenGisteren stond de tweede cupwedstrijd alweer op het programma. Deze keer gingen we van start op onze thuisbaan, de Elfstedenhal, in Leeuwarden.
Voordat de Topdivisie van start ging, was het eerst de beurt aan de dames van de RegioTop. Voor Maya was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een mooi deelnemersveld en een korte neutralisatie in de wedstrijd door een ernstige valpartij sprintte ze naar een mooie derde plek toe!

Om 19.15 uur mochten Aggie, Ankie, Laura en ik van start. Met de nodige verbeterpunten ten opzichte van vorige week in ons achterhoofd wilden we er weer een mooie wedstrijd van maken. Dit ging behoorlijk goed. Op de eerste kopgroep na zat er verder bij iedere ontsnapping een geblokt CENNED pak bij. Ankie, Aggie en Laura reden attent mee voorin, ikzelf had het wat moeilijker en probeerde in de eerste helft van het peloton te blijven rijden. Na ongeveer 20 ronden gereden te hebben ging Laura onderuit. Aggie liet zich direct afzakken om haar op te halen en Ankie stopte aan de voorkant het peloton mooi af. Gelukkig waren Laura en Aggie binnen twee ronden weer terug bij het peloton en konden ze even op adem komen.
Het tempo lag erg hoog en ongeveer halverwege koers vielen er rijders aan de achterkant af die het tempo niet meer bij konden houden, helaas was ik ook een van die rijders waardoor ik het laatste deel van de wedstrijd vanaf de kant mocht bekijken.
Er waren nog een aantal uitlooppogingen, maar deze werden elke keer weer tot de orde geroepen. In de finale konden Aggie, Ankie en Laura elkaar goed vinden. Ze vormden een mooi treintje achter de Palet dames, die het tempo op voerden. Helaas ontspoorde het treintje door wat duw en trek werk en viel Laura met nog 3 ronden te gaan nog een keer. Ankie en Aggie bleven gelukkig wel overeind. Aggie zat op een prima positie om de sprint te beginnen. Ze kon mooi achter de dames voor haar aan en op het laatste rechte stuk binnendoor sprinten naar een mooie 3e plek! Ankie kon ook nog mooi mee sprinten naar een 17e plek.

Met twee derde plekken was het een mooie avond voor Team CENNED en helemaal mooi dat het in de Elfstedenhal gebeurde. Na de wedstrijd kregen we ook nog hele mooie nieuwe schaatstassen van Herman. Deze werden door Allicht reclame gesponsord. We zijn hier echt super blij mee!

Maya mag vanavond nog een keer aan de bak in Groningen voor de regio noord-oost marathon. De rest staat volgende week in Heerenveen weer aan de start.

Groetjes,
Nienke