zondag 22 oktober 2017

Kpn Cup 1 Amsterdam!


Gisteren stond dan echt de eerste marathon op het programma. Elk jaar weer dezelfde zenuwen. Hoe sta ik ervoor? Hoe staat de rest ervoor? Kom ik goed uit de zomer? Altijd weer dezelfde vragen die je je zelf stelt zo aan de start van het seizoen.  1 ding is wel zeker we hebben er allemaal super veel zin in en gaan ons best doen dit seizoen!
Om 19.15uur klonk dan het start schot over 80 rondes. Met een kwartier voor de wedstrijd nog een enorme plensbui was het dan toch droog om 19.15uur en hebben we de hele koers drooggehouden. Het ijs was zwaar en al snel kwamen de eerste spelden prikjes. Ankie reed alert aan het begin van de koers en was gretig. Ook Aggie reed attent mee. Ik en Nienke hadden allebei iets meer moeite om er echt lekker in te komen.
Na een paar keer aanvallen te hebben gehad ontstond er toch een kopgroep van 6 meiden. Helaas niemand van ons erbij. Deze groep pakte een ronde voorsprong op het peloton. Aan het eind van de koers reed er nog een groep van 8 dames weg die net geen ronde voorsprong haalde, maar wel finishte voor het peloton. Ankie was aan het begin van de koers toch iets te gretig wat ze moest bekopen halverwege de koers. Aggie zat elke keer net op de verkeerde plek als ze gingen versnellen en miste zo helaas ook de tweede groep. 
De laatste rondes gingen in en het peloton maakte zich op voor de peloton sprint. Het was een en al chaos en wij konden elkaar niet vinden in de finale. Aggie reed op het goede moment naar voren en finishte als derde van het peloton.  Ik reed geen goede wedstrijd en zat totaal niet in de wedstrijd. Mijn focus was er niet, in de finale probeerde ik het nog wel wat uiteindelijk resulteerde in de 25ste plek. Ankie finishte daar vlak achter op plek 29. Ook Nienke zat niet lekker in de wedstrijd en probeerde vaak naar voren te rijden wat ze erg goed deed. Nienke finishte uiteindelijk als 55ste.

 
Volgende week weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. Genoeg punten voor ons allemaal om deze week aan te werken en volgende week gaan we er weer vol voor!


Groetjes Laura