maandag 13 november 2017

KPN Cup 4: Mooie strijd in Utrecht

Zaterdag reden we de 4e wedstrijd in de KPN Cup. Na Leeuwarden en Heerenveen zouden de omstandigheden iets zwaarder worden op de half overdekte baan van Utrecht.

Afgelopen week heeft u al kunnen lezen dat we een nieuwe dame hebben bij team Cenned. Chantal Oosterkamp (21) schaats en skeelert al van jongs af aan en rijd dit jaar in de regiocompetitie. Ze zal vanaf nu samen met Maya de regiocompetitie Noord-Oost en de Regiotop wedstrijden starten. Zij waren zaterdag dus als eerste aan beurt. Na verschillende aanvalspogingen eindigde de wedstrijd over 50 ronden toch in een massasprint waarin ze net tekortkwamen voor het podium. Maya werd 4e en Chantal 5e.


Hierna was de Topdivisie aan de beurt. Na een wat teleurstellende wedstrijd vorige week waren we klaar om de strijd opnieuw aan te gaan. In vergelijking met vorige week in het warme Thialf, was het op de Vechtsebanen erg koud. Maar van Maya hadden we al gehoord dat het ijs er in ieder geval goed bij lag.
Het noodlot sloeg voor Laura al in het begin van de wedstrijd toe. Al na 3 rondjes ging ze onderuit. Op dat moment reed ik samen met Nienke ergens halverwege het peloton. We hoorde Aggie roepen dat we naar voren moesten om het tempo uit de wedstrijd te halen, terwijl ze zichzelf liet afzakken om Laura op te wachten. Maar doordat het tempo al vanaf het begin van de wedstrijd hoog lag moesten Aggie en Laura flink het gas erop houden om weer aan te kunnen sluiten in het peloton. Waarna het even bijkomen was. De wedstrijd ging echter gewoon door en er waren verschillende aanvalspogingen waar we om de beurt mee zaten. Met 24 ronden op het bord reed de beslissende kopgroep weg. In eerste instantie zat Laura erbij. Maar helaas kon ze de aansluiting niet houden. Na instructies van Alida zette de ontketende Aggie haar afstopwerk gelijk om in een versnelling en reed naar de kopgroep toe. Door het hoge tempo viel deze toch weer uit elkaar maar uiteindelijk pakte 14 dames net op tijd een ronde voorsprong. Met nog 11 ronde op het bord klonk voor het peloton de bel. Laura sprintte naar een 15e plek. Nienke en ik zaten er vlak achter met een 18e en 21e plek. Net geen punten voor Nienke, maar ze reed een erg sterke wedstrijd en heeft zeker haar steentje bij kunnen dragen voor het team.


In de finale moest Aggie af zien te rekenen met verschillende duo’s van andere teams. Dit bleek een lastige opgave. De kopgroep viel in twee stukken uiteen en Aggie maakte met haar laatste krachten de oversteek naar de eerste groep. Helaas sloot ook de rest weer aan. In de laatste ronde blijkt de koek op en word ze uiteindelijk 11e. Maar wel met 5 punten extra voor de ronde voorsprong.

Aankomende zaterdag 18 november reizen we af naar Haarlem voor de volgende marathon in de KPN Cup.

Groetjes,

Ankie