dinsdag 21 november 2017

KPN Cup 5: Haarlem


Afgelopen zaterdag stond er weer een KPN marathoncup op ons programma. Om 19.15uur klonk het startschot voor de wedstrijd over 80 ronden.

Gelijk vanaf ronde 1 werd er aangevallen en er leek al snel een grote kopgroep los te komen van het peloton. Deze werd toch teruggepakt, jammer want er zaten 2 CENNED dames bij. Het was een levendige wedstrijd met de ene na de andere aanval. Team CENNED deed attent mee en bij de meeste groepjes zaten we er goed bij. Halverwege koers ontstond uiteindelijk de beslissende kopgroep van 13 rijdsters. Aggie zat er attent bij en pakte net als vorige week een ronde voorsprong op het peloton. Bij het aansluiten van de kopgroep ving Nienke Aggie goed op en reed ze Aggie mooi naar voren naar haar mede concurrenten die ook in de kopgroep zaten.

Ankie, Nienke en ik maakte ons op voor de eindsprint van het peloton. Ankie en ik zaten goed bij elkaar en Ankie reed mij elke keer goed naar voren. Ook Nienke zat vlak achter ons maar kon net niet bij ons komen. Door al het duw en trekwerk raakte ik Ankie in de slotronden kwijt en lukte het mij niet om stand te houden in de sprint. Gelukkig lukte dat bij Ankie wel en werd ze uiteindelijk 16de.

Aggie zat als enige CENNED rijdster in de kopgroep van 13. Ondanks dat Aggie alleen reed, heeft ze er alles aan gedaan en reed ze een goede finale. In de laatste ronde was het helaas op en kon ze niet meer mee sprinten voor het podium maar pakte wel een nette 9de plek.

Prima koers voor CENNED. Volgende wedstrijd; zaterdag 25-11 in Hoorn 17.00 uur dames RegioTop, 19.15. uur dames Topdivisie. Ook weer op de live-stream te volgen.

Groetjes Laura