zondag 17 december 2017

KPN cup 8: Den Haag

Gisteren stonden we met team Cenned aan de start van de 8e KPN Cup wedstrijd in Den Haag. Degene die mij al een tijdje volgen zullen weten dat daar mijn roots liggen. Op de Uithof leerde ik op houtjes schaatsen van meester Joep. Het blijft speciaal om dan weer even terug te zijn en zelfs na 10 jaar nog altijd aangemoedigd te worden door oud clubgenoten van DKIJV.

Voorafgaand aan de wedstijd waren we op vrijdag met de hele ploeg uitgenodigd op de bruiloft van Annelies van The art of Health. Na een nachtje in een hotel in Haarlem, de benen los gefietst te hebben in de fitness en een middagje relaxen in de loungeroom waren we er helemaal klaar voor.

Nadat het startschot geklonken had barste de wedstrijd los. Direct ontstond een kopgroep met daarin Laura. De voorsprong liep door afstopwerk van Aggie snel op tot een halve baan. Helaas ontbreekt er van een van de ploegen een rijdster waardoor het gat dicht werd gereden door het desbetreffende team. We reden allemaal zeer alert. En ondanks dat het verder een mooie wedstrijd was met een hoop ontsnappingen, was na afloop de massasprint onderwerp van gesprek. Vorige week werden al een aantal kaarten uitgedeeld voor het nodige duw en trekwerk en ook deze keer was het weer raak. Nienke reed een hele sterke wedstrijd maar kon in de laatste paar ronden net niet bij ons aansluiten. Maar met Laura en Aggie zat ik in een mooi Cenned treintje. Tot er ineens een beuk van rechts kwam waardoor Laura uit balans raakt en valt. Aggie wist in de drukte haar plek wel te behouden en finished weer in de top 10.

Volgende week rijden we de laatste wedstrijd van 2017 in Breda. Volg de wedstrijd via de livestream op www.schaatsen.nl/marathon/