zondag 24 december 2017

KPN Cup 9: Breda

Gister stonden we aan de start van de laatste landelijke wedstrijd van 2017 in Breda. De generale repetitie voor het NK dat wordt verreden op 1 januari in Utrecht. Na een lange autorit had iedereen zin om een mooie wedstrijd neer te zetten.

Om 17.00 uur klonk het startschot van de regiotopdames voor 50 ronden koers. De opdracht was om zoveel mogelijk energie te besparen en te gaan voor een eindsprint. Maya en ik hadden beide een zware week achter de rug met nog een wedstrijd op woensdag op FlevOnice. Na een tamme wedstrijd met een paar uitlooppogingen maakten we ons dus op voor de sprint. Voor de laatste bocht lag Maya op een goede positie maar werd geblokt. Hierdoor verloor ze veel snelheid en moest ze genoegen nemen met de 4e plek.

Toen was het de beurt aan de andere vier dames van Cenned om er een mooie wedstrijd van te maken in de topdivisie. De koers ging hard van start en Ankie zat er direct goed bij in de kopgroep. Helaas werd de kopgroep terug gereden waar de andere meiden klaar stonden om Ankie op te vangen. De volgende kopgroep was het weer raak en sprong Ankie naar de kopgroep. Ze kon net niet aanhaken waardoor ze terugviel naar het peloton. Na duidelijke instructies wist Aggie naar de kopgroep te springen en zo een ronde te pakken. Laura stopte goed af op kop en Nienke en Ankie stonden klaar om Aggie op te vangen. Ze werd direct naar voren gereden waar Nienke op kop ging rijden met Aggie achter zich.

Een paar dames probeerden om nog een ronde te pakken, hier zat Aggie alert bij. Deze kopgroep strandde en de overige dames moesten zich opmaken voor de sprint. Laura moest ondertussen helaas de wedstrijd staken door een blessure aan haar schenen. Ankie en Nienke reden nog een nette sprint en wisten in het peloton te finishen, 28e & 54e.

Twee van de dames van de kopgroep reden in de sprint van het peloton mee en wisten daarna door te rijden. Aggie reed nog mee voor de derde plek en reed een uitstekende finale waarbij ze profiteerde van de andere rijders en zo energie wist te besparen. Helaas kwam ze net te kort voor het podium maar reed naar een nette 4e plaats. Een nette koers van de Cenned dames en een goede generale voor het NK in Utrecht. In Utrecht staan we met 5 dames aan de start bij de topdivisie omdat Maya zich heeft geplaatst voor het NK bij de dames.

Groetjes Chantal