zondag 4 november 2018

KPN cup 3 Utrecht

Terwijl Epke Zonderland zich naar een wereldtitel slingerde aan de rekstok zaten wij zaterdagavond midden in onze warming-up voor alweer de derde KPN Cup. Deze week in Utrecht.

Voorafgaand aan de Topdivisie wedstrijd staat Chantal op het ijs in de tweede Regiotop wedstrijd. Na haar valpartij van vorige week, met als gevolg toch wel een vervelende blessure aan haar schouder staat ze er toch weer. De rijdsters maken mooie wedstrijd van en Chantal zit er goed bij. Tot er twintig ronden voor tijd een dame weg rijd en er met de winst vandoor lijkt te gaan. In het peloton wordt naar elkaar gekeken. Wie gaat dit gat dicht rijden en daarmee zijn eigen kansen op de winst vergooien? Uiteindelijk gaat toch het spel op de wagen en wordt de eenzame vluchtster in de laatste 200m terug gepakt. Chantal sprint naar een mooie 6e plek en stijgt daarmee iets in het tussenklassement naar plek 9.

Na de belofte heren zijn wij aan de beurt. Omdat er dit weekend ook het worldcup kwalificatietoernooi is in Heerenveen ontbreken er enkele namen op de startlijst. Maar desondanks is het weer een harde koers.
Het is een beetje werk-ijs en qua temperatuur lijkt het al weer wat op de winter. Met zijn vieren proberen we zoveel mogelijk voorin mee te rijden en in de ontsnappingen mee te zitten. Nienke springt een paar keer knap naar een groep toe. Maar helaas lukt het weer niet om met een groepje te ontsnappen uit de greep van het peloton. Wat betekend dat de wedstrijd opnieuw in een massasprint zal eindigen. In de laatste 15 ronden is het knokken voor een mooi plekje. We vinden elkaar, maar raken elkaar ook weer kwijt. Laura en ik zitten bij elkaar in de laatste rondjes en kunnen elkaar nog wat helpen. Maya gooit er een super snelle laatste 100m uit en haalt daarmee nog stuk of 5 dames is. We persen er alles uit met als eindresultaat een 8e, 10e, 11e en 28e plaats. Allemaal bij de eerste 30 betekent een 2e plek in het ploegenklassement.

Volgende week mogen we naar Heerenveen voor de volgende koers. Wij hebben er zin in!

Groetjes,
Ankie