zondag 28 oktober 2018

KPN cup 2 Deventer


Gisteren reden we onze tweede cupwedstrijd in Deventer. Met het goede gevoel dat we over hadden gehouden aan de openingswedstrijd in Amsterdam hadden we allemaal zin in de wedstrijd van gisteren.

Voordat de topdivisie aan de beurt was mocht eerst Chantal rijden bij de eerste Regiotop wedstrijd van dit seizoen. Een mooi peloton van ongeveer 60 enthousiaste dames stond om 17.00 uur klaar voor hun wedstrijd over 50 ronden. Af en toe waren er wat speldenprikjes, maar alles werd weer dicht gereden. Helaas lag Chantal bij een valpartij maar stond snel op en was binnen een ronde alweer terug in het peloton. In de sprint reed ze naar een 18e plek toe. Na de wedstrijd was er wat minder goed nieuws. Tijdens de valpartij was ze hard op haar sleutelbeen terecht gekomen, waar ze toch wel behoorlijk last van had gekregen. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat het gelukkig niet gebroken was, maar dat er wel letsel aan de bandjes was. Even goed uitrusten en hopen dat ze volgende week weer aan de start kan staan in Utrecht!

Om 19.15 uur klonk voor de andere dames het startschot. Er werd direct vanaf het begin hard doorgereden en het was een zeer bewegelijke wedstrijd. Elke keer waren er groepjes die weg wilden komen, maar door het hoge tempo was dit erg lastig. Er waren ook niet echt momenten om op adem te komen, want als er een gat was dichtgereden ging direct de volgende groep er weer overheen. Wij zorgden dat er steeds iemand van Team CENNED bij de kopgroepen zaten. Laura was in het begin erg actief, maar kreeg het later wat moeilijker. Ankie, Maya en Nienke zaten ook mooi voorin. Halverwege de koers was het kaarsje bij Maya helaas uitgegaan. Ze had uit alle macht geprobeerd om goed van voren te blijven zitten. Dit ging ook super goed, maar na 43 ronden was het helaas klaar en moest ze het peloton verlaten. Op dat moment brak het peloton ook in twee stukken. Ankie zat in het eerste deel en Laura en ik zaten in het tweede deel. De eerste groep was iets groter dan de tweede groep dus als deze groep rond zou gaan, ging de helft van het peloton uit koers. Er waren een aantal dames in de tweede groep die toch het gaatje dichtreden waardoor alles weer bij elkaar kwam. Laura en ik hadden het allebei zwaar en moesten zorgen om weer naar voren te rijden om Ankie te helpen voorin. Gelukkig viel het 20 ronden voor het eind even stil waardoor we allemaal weer een beetje op adem konden komen. Door dit moment konden we mooi naar voren schieten waardoor we weer voor in het peloton zaten. Het zag er niet meer naar uit dat er een kopgroep zou ontstaan en dus moesten we zorgen dat we elkaar zouden vinden, zodat we ons op konden maken voor de einsprint. Dit is toch altijd weer een discipline op zich. Positioneren, opletten, vechten voor je plekje en zorgen dat je niet te ver naar achteren zakt. En niet geheel onbelangrijk een treintje vormen met je ploeggenoten. Dit ging bij ons niet helemaal goed. We konden elkaar wel even vinden, maar waren elkaar ook weer snel kwijt. Gelukkig had Laura een goed wiel gekozen om achter te zitten, waardoor ze ondanks haar mindere benen toch nog naar een knappe 13e plek reed! Ankie en ik zaten helaas opgesloten in de laatste ronden en eindigden op een 29e en 31e plek.

Volgende week staan we weer allemaal aan de start in Utrecht, met wederom een Regiotop wedstrijd.

Groetjes, Nienke