zondag 8 december 2019

KPN cup 6 – Alkmaar

Na een wedstrijd loos weekend in verband met de Trachitol Trophy, mochten we gisteren weer los. Het decor van de 6e cupwedstrijd was dit keer Alkmaar. Eerst was het de beurt aan de beloften, die aan de start stonden van hun tweede wedstrijd van de week. Afgelopen dinsdag reden ze namelijk een wedstrijd in Biddinghuizen, die Chantal knap won!

Na goed herstel stonden we weer fris aan de start op de 400m baan in Noord-Holland. Het was een wedstrijd met meerdere kopgroepjes waarin onze ploeg altijd vertegenwoordigd was. Helaas kwam er niks weg en leken we op een massasprint af te gaan. Tot net over de helft van de koers iemand weg reed en in haar eentje een ronde voorsprong wist te pakken. Er werd dus twee ronden eerder afgesprint. Chantal won de sprint van het peloton en werd daarmee tweede in de daguitslag! Annemarie reed naar een 12e plek en daardoor mag ze samen met Chantal volgende week de doorstroomwedstrijd in Utrecht rijden. Joëlle en Rixt reden beide ook een sterke wedstrijd en waren veel voorin te zien! Ze finishten beide netjes in het peloton en pakten ranking punten.

Daarna was het de beurt aan Ankie, Laura en Nienke in de Topdivisie. Helaas kon Maya niet meedoen vanwege een blessure die ze tijdens de vierdaagse heeft opgelopen. Bij de beloften hadden we al gezien dat het ijs wat aansloeg en dat er op sommige plekken tegenwind was. Ingrediënten voor een zware wedstrijd. Na de voorbespreking en de warming-up maakten we ons klaar om het ijs op te gaan. Vanaf ronde 1 was het volle bak koers. De ene na de andere demarrage vond plaats. We probeerden er steeds met 1 van ons bij te zitten, maar helaas lukte dit niet elke keer. Ik voelde al vrij snel dat het een hele zware wedstrijd zou gaan worden voor mij, want het liep niet lekker. Toen ik Ankie tegen kwam zei ze ook dat het niet heel lekker liep. Later hoorde ik dat het bij Laura ook niet lekker liep. Desondanks probeerde ze we zoveel mogelijk met kopgroepen mee te springen. Voor mij was het na 54 ronden koers helaas einde wedstrijd. De andere meiden zaten nog wel goed in het peloton. Er reed een grote kopgroep weg. Laura probeerde met een groepje de oversteek te maken maar haalde het helaas net niet. Een paar ronden later had het peloton ook deze kopgroep weer tot de orde geroepen. Dit betekende dat het een massasprint zou worden. De wedstrijd was echt een slijtageslag geworden. Met 38 dames aan de finish eindigde Ankie en Laura op een 20 e en 22 e plek.

Het was helaas niet de beste wedstrijd van Team CENNED, maar snel vergeten en op naar volgende
week in Utrecht! Een doorstroomwedstrijd, wat betekent dat Annemarie en Chantal hier ook mogen
rijden. En hopelijk is Maya dan ook weer fit om mee te doen.

Groetjes, Nienke