zondag 15 december 2019

KPN Cup 7 Utrecht - Hoolwerf Heiwerken Marathon

Gisteravond stonden we met de ploeg aan de start KPN Cup 7 in Utrecht. Deze wedstrijd werd gesponsord door één van onze sponsoren, Hoolwerf Heiwerken. Deze marathon wedstrijd was een doorstroomwedstrijd, dit houd in dat de 20 beste beloften dames mogen aansluiten bij het landelijk dames peloton en er dus geen beloften wedstrijd is.
Annemarie en ik (Chantal) hadden ons voor deze wedstrijd geplaatst waardoor wij bij de topdivisie mochten starten. Helaas kon Maya wegens haar buikspier blessure nog niet starten en zo stonden we met 5 Cenned dames aan de start voor een wedstrijd over 80 rondes. Tijdens het inlopen hadden we de wedstrijd al goed doorgenomen, het is toch altijd spannend om met zo’n groot peloton op het ijs te staan en vooral als beloften dames tussen de ‘grote’ dames.

Na een goede warming-up en voorbespreking mochten we dan eindelijk het ijs op. Het ijs was door het vochtige weer niet optimaal en het werd dus al snel echt werkijs. Het tempo zat er goed in en al vroeg ontstonden er meerdere kopgroepen waar wij als ploeg vertegenwoordigd probeerden te zijn. Annemarie moest na 20 rondes de wedstrijd verlaten doordat ze te ver achterin zat waar er steeds groepjes van het peloton afbraken. Hierdoor verloor ze de aansluiting met het peloton, maar de ervaring van een eerste Topdivisie marathon heeft ze wel mooi op zak! Het tempo in de koers bleef hoog en er probeerden steeds kopgroepen weg te rijden, deze werden alleen steeds teruggehaald door het peloton.

Onderweg was er een premiesprint waar Laura nog een premie wist te bemachtigen. Ook was er een drie ronden klassement met het rondebord op 36 waar er 3 ronden lang punten werden vergeven. Het tempo werd tijdens deze tussensprints goed opgeschroefd. We zaten goed van voren . Ankie, Laura en Nienke wisselden elkaar af in de kopgroepen, alleen lukte het niet om met een kopgroep weg te blijven. Hierdoor moesten we ons gaan opmaken voor de sprint. Het tempo ging omhoog toen het rondebord op 7 kwam te staan en we probeerden allemaal om goed van voren te positioneren. Nienke kwam helaas vlak voor het einde te val en moest hierdoor de wedstrijd verlaten. Het lukte ons niet om stand te houden voorin en we finishten op plek 24, 25 en 43. Ik had mijn eerste topdivisie wedstrijd
uitgereden dus ik was blij dat dit gelukt was. De andere dames hadden op meer gehoopt en nemen de leerpuntjes weer mee naar volgende week. Dan starten we in Breda met hopelijk weer een volledige ploeg in zowel de topdivisie als de beloften divisie.