zondag 5 januari 2020

KPN Cup 9 – Heerenveen

Gisteravond reden we voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd in Heerenveen. Leuk van zo’n wedstrijd in de ‘buurt’ is dat er veel sponsors, familie en vrienden langs de baan staan. Wederom was dit een doorstroomwedstrijd voor de beste 25 dames uit de beloftendivisie, waardoor we met Chantal en Annemarie erbij weer met 6 dames aan de start stonden.

Thialf is een relatief warme ijsbaan en tijdens onze warming-up werden we daar weer even aan herinnerd. De één na de ander doet zijn haarband af en gooit zijn trainingsjasje aan de kant. Het zweet staat al op onze voorhoofden voordat we goed en wel een rondje hebben geschaatst.

Toen we eenmaal van start waren werd het met de warmte niet veel beter. Maar veel tijd om erover na te denken hadden we niet. In een peloton van 88 dames was het goed opletten. Het ene moment ligt het tempo hoog en rijden we als één uitgerekt lint en vallen er hier daar gaatjes. Het andere moment staat ineens iedereen rechtop en schuift de hele boel weer in elkaar. Dit zorgt voor het nodige duw werk om niet op je voorganger te botsen.

Het was een levendige wedstrijd waarin veel aanvallen werden geplaatst. Als team zitten we attent voorin het peloton en springt er om beurten iemand van ons mee. De beloften dames Annemarie en Chantal hielen erg goed stand en zitten de hele tijd zo ergens halverwege het peloton. Ik vraag Annemarie hoe ze ervoor staat ergens halverwege de wedstrijd en ik hoor heel snel en met een lach op haar gezicht: “ja nu wel weer goed!” Een paar rondjes later gaat toch het kaarsje uit en moet ze de strijd staken. Er ontstond daarna een mooie kopgroep die wel kans van slagen leek te hebben met van ons Laura erbij. Helaas dachten niet alle dames in de kopgroep er zo over en waren ze daardoor de opgebouwde voorsprong snel weer kwijt. Met 20 rondjes te gaan maakte we ons klaar voor een massaspint. We vonden elkaar en raakte elkaar weer kwijt. Schoven naar links en naar recht. Maar helaas lukte het niet om ons voorin te positioneren. Chantal reed naar een zeer verdienstelijk 23e plek. Laura werd 25ste, Maya 28ste, Nienke 34ste, en Ankie 35ste.

Aanstaande dinsdagavond staan we weer met 6 dames aan de start op FlevOnice