donderdag 2 januari 2020

1 januari 2020

Allereerst willen we iedereen een gelukkig, gezond, sportief en liefdevol 2020 wensen. Ons jaar begint elk jaar weer met de Nationale Kampioenschappen op kunstijs over 100 ronden. Dat betekent voor ons op oudejaarsavond vooral niet te veel oliebollen eten en op tijd naar bed, en zo ging dat ook dit jaar weer. Voor de warming-up wordt er heel wat afgekust en dan is het tijd om ons te gaan voorbereiden, want 2020 is dan voor ons ook echt begonnen.

Wij stonden dit NK weer met 6 Cenned dames aan de start doordat Annemarie en Chantal zich hadden geplaatst via de ranking van de beloftendames. We hadden allemaal veel zin en de wedstrijd werd goed voorbesproken. Dit is toch altijd lastig met een NK, we bespreken situaties door die kunnen ontstaan en hoe wij als ploeg gaan rijden. Om 16.00 uur klonk dan het startschot voor onze wedstrijd over 100 ronden. Het was vanaf het begin een snelle koers doordat er groepjes wegreden en dit werd gecontroleerd door het peloton. Ankie kwam vroeg in de wedstrijd hard ten val en moest de wedstrijd verlaten. Met een kapot pak, kapotte handschoenen en een kapot horloge had zij een flinke klap gemaakt. Het was een levendige koers waarin veel kopgroepen wegreden en waar wij als ploeg probeerden om vertegenwoordigd te zijn. Nienke reed een ontzettend attente en sterke koers en zat vaak

mee. Ook Laura was vaak voorin te vinden en zat goed in de koers. Na 50 rondjes moest Annemarie de koers verlaten en na 71 rondjes moest ook Chantal de wedstrijd staken. Een mooi resultaat voor de beloftendames in zo’n koers. Het tempo lag ontzettend hoog en werd goed gecontroleerd. Nienke, Maya en Laura moesten zich op gaan maken voor een sprint, dit resulteerde in een 34e , 27e en 15e plaats. Het is fijn dat Maya weer terug in koers is na een buikspierblessure en het was een mooi resultaat voor de dames.

Dit was nog maar het begin van 2020 en wij zijn klaar voor een mooi en sportief jaar!