zaterdag 27 december 2014

KPN Cup 12 - Enschede

Eindelijk is er in Nederland winters weer, temperaturen weer iets onder nul. We zijn al voorzichtig aan het dromen over de eerste marathon op natuurijs, zou het dan toch dit jaar nog gebeuren…?
Maar eerst staat de marathon in Enschede op het programma en door het winters weer in het zuiden van het land hebben we met carpoolen op tijd afgesproken. Onderweg geen sneeuwvlok te bekennen en dus zijn we ook al veel te vroeg op de ijsbaan in Enschede. Dus eerst weer even tijd voor een bakje koffie! We krijgen van Alida nog een doos vol met ‘hand- en foot warmers’ mee van de sponsor Heatpax, dus laat die winter maar echt komen!!!

Tijdens de warming-up bespreken we de wedstrijd en we zijn allemaal fit en er helemaal klaar voor!
Al vroeg in de wedstrijd zijn er uitlooppogingen en het peloton gaat in een lang lint over de baan en we zitten allemaal scherp voorin. Bij de eerste serieuze ontsnapping is Ankie van ons vertegenwoordigd in de kopgroep. Helaas kan Ankie het tempo niet bijbenen en laat zich afzakken. Bij de beslissende kopgroep kan Birgit uiteindelijk aansluiten. Zelf zit ik voorin het peloton en kijk wat er gaat gebeuren. Er is niet echt samenwerking in de kopgroep, dus tot het einde van de wedstrijd blijft het spannend of de kopgroep stand blijft houden.
De kopgroep houdt nipt stand en bij de laatste ronde blijkt dat Birgit zich helemaal leeg heeft gereden. Ze wordt 9e van de kopgroep, maar na de finish is duidelijk te zien dat ze alles heeft gegeven! Zelf kom ik als 3e van het peloton over de eindstreep. Ankie en Britt finishen in het peloton. Al met al als team goed gereden!
Na de wedstrijd staat Jurjen paraat voor de massage en daarna kunnen we weer met soepele beentjes huiswaarts.

Op de terugweg wordt er nog wat geappt. Annemarie blijft onze prestaties op de voet volgen en via de groepsapp weet ze weer hoe we hebben gereden. Van Annemarie krijgen we te horen dat het met haar gezondheid nog niet naar wens gaat, we wensen haar daarmee alle sterkte!!! Jurjen krijgt thuis na de wedstrijd slecht bericht, we wensen hem en zijn vrouw alle sterkte toe!!!

Namens het hele schaatsteam CENNED + begeleiding wensen wij een ieder een gezond, succesvol en sportief 2015 toe.

 

Wij gaan ons voorbereiden om optimaal te kunnen presteren op het NK marathon te Groningen zondag 4 januari 2015.

Maria