dinsdag 8 november 2016

KPN cup 3 – TilburgMaya pak 3e plek in RegioTop competitie.
Afgelopen zaterdag mocht de hele ploeg afreizen naar het verre Tilburg. Zaterdag stond namelijk niet alleen een marathon voor de topdivisie en beloftedivisie op het programma, maar ook de RegioTop competitie ging zaterdag van start. Ruim dertig dames hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd, waaronder ook onze Maya.  Iets over de helft van de wedstrijd waren twee dames weggereden, maar deze werden een aantal ronden voor het eind weer teruggepakt. Maya kon zich dus gaan klaarmaken voor de sprint. Ze had het goede wiel gekozen en kwam mooi voorin het peloton terecht. Met nog 1 ronde te gaan ging ze de sprint aan en eindigde op een mooie 3e plek! Dit was alweer de derde podiumplek voor Maya.

Nienke vecht in het peloton.
Om half acht klonk voor ons het startsignaal. Direct vanaf het begin lag het tempo hoog. Ook was het erg oppassen in de bochten, want hier en daar zaten er wat oneffenheden in het ijs.  Na een aantal ronden voelde ik al dat mijn benen niet super goed waren en dat ik moest vechten om het tempo bij te houden. Aggie, Ankie en Laura reden goed voorin mee en sprongen om de beurt mee met de kopgroepen die probeerden weg te rijden.
De wedstrijd werd een ware veldslag. Na 25 ronden hield het voor mij helaas op en wapperde ik er vanaf. Een aantal ronden later brak het peloton in twee stukken. Aggie kon nog net aansluiten bij de eerste groep.
Aggie zit mee in de kopgroep
Ankie en Laura zaten in de tweede groep en aan de achterkant van deze groep wapperde de ene na de andere rijdster eraf. De eerste groep bestond uit 20 dames. Het begon erop te lijken dat deze dames een ronde zouden pakken. Ondertussen was Laura gevallen, ze stond snel op en probeerde nog aan te sluiten bij de kopgroep. Toen ze hier net bij was, viel ze weer op dezelfde plek en was het ook voor haar einde wedstrijd. Uiteindelijk pakte de kopgroep, die inmiddels uit nog 18 rijdsters bestond, een ronde voorsprong. Dit betekende dat het peloton de bel op 11 ronden zou krijgen. Ankie had een wiel gekozen en liet deze niet meer los. Ze sprintte naar een nette 23e plek. Aggie had in de finale ook een mooi plekje bemachtigd en sprintte naar een keurige 5e plek.

Volgende week staat de eerste marathon in het gloed nieuwe Thialf op het programma.

Tot dan!
Groetjes, Nienke