donderdag 22 december 2016

FlevOnice, de laatste wedstrijd van het jaar

Met de vierdaagse nog maar net achter de rug stonden we gisteren alweer aan de start van de wedstrijd op FlevOnice. De vierdaagse had er bij ons allemaal wel behoorlijk ingehakt, maar na twee dagen even gas terug genomen te hebben konden we er gisteravond weer tegenaan.
Dit keer stonden we niet met vier CENNED ladies aan de start maar met vijf! Onze regiodame Maya mocht ook meedoen.

Omdat FlevOnice een buitenbaan is, was het even goed nadenken over wat we aan zouden doen tijdens de wedstrijd. Het waaide de hele dag al behoorlijk hard en dat maakte het koud. Ook was er voor later op de avond regen voorspeld. Na wat afwegingen was iedereen tot een goede keuze gekomen.

Om 18.00 uur klonk het fluitsignaal en konden we ons klaar gaan maken voor een wedstrijd over 16 ronden, 40km. We hadden afgesproken dat we het tempo direct hoog zouden houden, dus het was zaak om voorin het peloton te zitten, want inhalen op deze baan is niet zo makkelijk als op een 400m baan. Ankie had vooraf al gezegd dat ze zich goed voelde. Tijdens de wedstrijd was dit ook goed te merken. Bij de eerste de beste kopgroep die ontstond zat Ankie. Deze hield geen stand, maar de dames hadden er zin in, want als er een kopgroep werd terug gepakt ging de volgende er weer vandoor. Aggie, Ankie en Laura wisselden elkaar goed af in wie er bij de kopgroep zat. Uiteindelijk was er een groepje van 4 rijdsters ontsnapt, inclusief Ankie. Deze vier wisten weg te blijven uit de greep van het peloton. Er sloten nog 8 rijdsters aan. Ook Aggie zat hierbij. Na een lange achtervolging wist ze samen met nog een paar andere dames de oversteek te maken naar de kop van de wedstrijd. Met nog ongeveer 3 ronden te gaan bestond de kopgroep dus uit 12 rijders. Laura, Maya en ik zaten in het peloton dat ook al uitgedund was. Laura reed goed mee voorin. Maya en ik hadden het op een gegeven moment erg zwaar en zaten met z’n twee├źn achterin het peloton. Na een paar keer een gaatje dicht te hebben gereden moest Maya uiteindelijk toch lossen. Ze heeft en super goede wedstrijd gereden en werd als 42e geklasseerd.
De kopgroep had in tussen een behoorlijke voorsprong te pakken en konden zich op gaan maken voor de sprint. Aggie en Ankie hadden een wiel gekozen en werden 5e en 10e. Daarna was het de beurt aan Laura en mij. Bij mij zat er niet heel veel power meer in maar Laura sprintte nog naar een 23e plek. Ik werd uiteindelijk 29e.

Al met al waren we tevreden met de behaalde resultaten en we hebben er een mooie wedstrijd van kunnen maken. Aggie rijdt 30 december nog het NK massStart in Heerenveen, maar voor de rest van het team was dit de laatste wedstrijd van 2016. 1 januari zijn we weer van de partij met het NK marathon.

Voor nu wens ik, namens het hele team, iedereen alvast prettige kerstdagen!

Groetjes,

Nienke