donderdag 23 februari 2017

KPN cup 13 en 3e Grandprix Luleå

Zaterdag 18 februari stonden Maya, Nienke, Ankie en Aggie aan de start voor de 1 na laatste wedstrijd in de KPN cup in Deventer. Helaas was Laura ziek en daarom kwam Maya het team versterken. Over de koers kunnen we kort zijn. Het was een flut koers omdat het klassement om de KPN cup enorm spannend is en de 2 betreffende teams zeer defensief aan het rijden waren. Alles werd terug gehaald, zelfs kopgroepen met rijdsters die geen direct gevaar vormden  voor het klassement. Er werd afgestevend op een massasprint die gewonnen werd door Lollobrigida. Team CENNED finishte als 8ste, 17de en 37ste.

2 Dagen later vertrokken Alida, Laura, Ankie en Aggie naar Zweden. Na 1 keer overstappen kwamen we aan in Luleå. Daar werd de 2de Grandprix wedstrijd gereden. Luleå staat voor het eerst op de wedstrijd kalender dus dinsdag hebben we het parcours maar even verkend. Wij waren er blij mee. Mooi hard ijs. Geen grote scheuren, wel van die gemene haarscheurtjes.

Woensdag was het dan tijd voor de wedstrijd. Waar het zonnetje dinsdag nog volop scheen, was het woensdag bewolkt en sneeuwde het. Dit in combinatie met -12 beloofde het een pittige koers te worden. En zo geschiede. Het sneeuwde hard en de wind trok aan tot kracht 5. Halverwege de koers werd er echt pittig doorgereden en moesten diverse meiden het peloton laten gaan. Laura moest na 2 valpartijen het pelotion laten gaan maar werd als 24e geklasseerd.  Er volgen verschillende aanvalspogingen maar niks komt echt weg en zo rijden 14 meiden af op de sprint. Ankie gaat aan op 2 km voor de start en krijgt met 1 dame een gaatje. Vlak voor de streep kwamen er 2 dames overheen waardoor Ankie een mooie 3de plek weet te behalen. Aggie komt een kilometer voor de streep ten val doordat ze niks meer ziet. Door de sneeuw en ijzel iis haar (en ook die van andere dames) bril van binnen beslagen en van buiten bevroren. Enorm balen maar we gaan op naar Falun. Daar sluit ook Nienke weer aan bij het team.