woensdag 5 september 2018

Er zijn vele wegen die naar de top leiden


Maandag stond voor ons een rit op het programma van 80 km. Na onze dagelijkse afdaling hebben we even de tijd gehad om in te fietsen voordat we begonnen aan de eerste klim. Veel wegen leiden naar Rome zeggen ze, nou dat kan wel kloppen. Zo reed iedereen van de ploeg een andere kant op en was het aan Alida om iedereen weer te verzamelen. Zoek mijn vrienden, live locatie, belletjes en appjes zorgden ervoor dat Alida hier in slaagde. De ene stond links van de berg, de ander rechts. Uiteindelijk is iedereen boven aangekomen en konden we met elkaar de afdaling inzetten op weg naar de volgende klim. Dit was een klim die de ploeg nog niet eerder had gedaan en dat was te merken… De klim begon goed, maar na een paar kilometer werden de gaten in het asfalt steeds groter, tot er alleen nog maar een kasseienstrook was, wat overging in helemaal onverhard. Tijd om om te keren en langs dezelfde weg terug te gaan. Nadat iedereen veilig beneden was gekomen gingen we nu voor een klim die we wel kenden. Dat leek ons wel zo veilig. Hier beklom iedereen wel dezelfde beklimming, kwam iedereen goed aan en waren er geen onverharde wegen. Bij terugkomst bij het huisje was er even tijd voor ontspanning en een duik in het zwembad. Om ons voor te bereiden op de volgende dag, want dat is dé veelbesproken training van het Cenned kamp in Italië. 

Sportvoeding, dorstlesser, gelletjes en reepjes werden massaal ingepakt om zo goed mogelijk aan de start te staan van deze training, want het was koers. We begonnen deze dag met een pittige klim op de St. Michele, dit is een klim van 4 km en een gemiddelde van 9.9%. Na dit opwarmertje was het tijd voor het echte werk, 6x de klim van 3 km volle bak omhoog. Nou dat hebben we geweten… Om de beurt demarreerde een Cenned dame en het was dan ook echt koers. Gelukkig zag onze ploegleider boven op de berg op een stoeltje op ons te wachten en de laatste nodige aanmoedigingen te verzorgen. Er was flink wat hersteldrank nodig om weer een beetje in de benen te komen. Want herstellen moesten we… 

Rustdag bij Team Cenned betekent namelijk geen rustdag. Woensdag was het tijd om met Candido de bergen in te gaan. Daar hebben we een fantastische wandeling gemaakt van 9 km en kwamen we op een hoogte van 1600 meter. Paddenstoelen, dorpjes, fantastische uitzichten en koeien, alles was aanwezig om een mooie wandeling te maken. Na de wandeling was het tijd om nog even bij de markt te kijken, ijsjes te eten bij het water en boodschappen te doen voor de volgende dag. Want na een rustdag komt weer een trainingsdag, oftewel elke dag is trainingsdag.
 
Ciao Laura & Chantal