zondag 21 oktober 2018

KPN cup 1 AmsterdamDe eerste wedstrijd zit erop! Gister om 19:15 stonden we met zijn vieren aan de start op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. Allemaal gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Toch is zo’n eerste wedstrijd van het seizoen altijd even aftasten. Ploegen zijn anders samengesteld, nieuwe pakken in het peloton, en daarnaast is het ook afwachten hoe iedereen de zomer doorgekomen is. Wij voelden ons in ieder geval alle vier fit, en we hadden er zin in!

Zeker in het begin van de wedstrijd was er in het peloton een beetje chaos. Iedereen wilde natuurlijk voorin rijden, en doordat het tempo niet echt hoog lag gebeurde dit dus ook. Het peloton ging met 4 rijen naast elkaar de eerste rondjes door. Af en toe waren er kleine ontsnappingspogingen maar niemand slaagde erin een serieus gat te slaan. Tot zover verliep alles goed voor ons team. Iedereen was scherp.

Totdat Ankie ten val kwam. Ze werd aangetikt en ging hierdoor samen met een andere rijdster onderuit. Het leek alsof ze snel op kon staan maar maakte nog even een extra pirouette en lag hierdoor al op een vrij grote achterstand die lastig in te halen was. Nienke en Maya hadden het zien gebeuren. Nienke reed naar voren om Laura in te lichten en probeerde aan de voorkant het tempo een beetje te laten zakken, terwijl Maya haar benen stilhield en aan de achterkant van het peloton bleef om Ankie op te vangen. Helaas ging een rondje hierna de bel voor de premiesprint. De snelheid in het peloton ging omhoog en Ankie kon helaas niet meer terug komen en moest na 32 ronden de wedstrijd verlaten. Erg jammer, want naar eigen zeggen was ze net een beetje warm!

De wedstrijd ging verder met nog wat speldenprikjes tussendoor. Laura, Nienke en Maya reden alle drie attent en communiceerden goed met elkaar. Toch kwam er geen groepje los en werd het een massasprint. Helaas werd er nog een Cenned dame betrokken bij een valpartij. Nienke werd aangetikt in de bocht een maakte een buikschuiver waardoor ook zij de wedstrijd moest verlaten. Kort hierna, met nog 13 ronden op het rondenbord, was er een massavalpartij. De wedstrijd werd geneutraliseerd en we moesten herstarten. Nienke was er helaas al af en alleen Laura en Maya waren nog over. Na een kort momentje van overleg tijdens de neutralisatie hadden we ons plan klaar voor de finale. Vanaf de herstart was het nog maar 13 ronden, het was een lange finale. We hadden elkaar goed gevonden en zaten op een goede positie. 2 ronden voor het einde stapte Maya uit de trein om Laura naar voren te brengen. Op de bel ging ze er voor weg en maakte ruimte voor Laura om de sprint af te maken. Helaas kwam ze in de knel waardoor ze de positie niet kon vasthouden. Maya viel compleet stil en eindigde op een 56ste plaats, Laura werd 21ste.

Jammer van de pech, gelukkig hebben Ankie en Nienke geen ernstige blessures overgehouden aan hun val. Met genoeg verbeterpuntjes gaan we de nieuwe week in. Volgende week weer nieuwe ronden en nieuwe kansen, dus dan gaan we er weer voor!

Tot volgende week in Deventer!

Maya