maandag 24 december 2018

KPN cup 8 Breda

Gisteren stond dan alweer de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Chantal mocht als eerst aftrappen bij de Regiotop wedstrijd.

Chantal reed een attente koers en was veel voorin de koers te vinden. Het werd een eindsprint en hier zat ze goed van voren. Ik kwam net binnen rennen om zo nog haar laatste ronde te kunnen zien en zag dat ze op een mooie zevende plek finishte. Een mooie uitslag en snel naar huis want morgen staat er nog een wedstrijd op het programma voor Chantal. Dit keer Noord-Oost wedstrijd op onze thuisbaan Leeuwarden!

Om 19.15 uur was het onze beurt. Het was een warme dag vandaag wat zou betekenen dat het waarschijnlijk zwaar ijs zou gaan worden en dus een zware koers. Dit bleek ook zo te zijn. Tijdens het inrijden zagen en voelde we al dat het zwaar ijs was en dat de B's al aardig het ijs kapot hadden gereden. Begin van de koers reden Ankie en Nienke goed van voren. Ankie sprong een paar keer mee met groepjes, maar deze kregen helaas geen ruimte om weg te komen. Maya en ik zaten wat te ver van achteren. Ik kon nog net op het juiste moment naar voren rijden toen de koers echt losbarstte. Maya had vandaag niet de power om op tijd naar voren te rijden en moest helaas de koers verlaten. Wat zeker geen schande was want vandaag bleek dan ook dat meer dan de helft van de dames de koers vroegtijdig moesten verlaten. Zo ook Nienke die zeker drie keer er af lag en toch weer terug kwam, maar uiteindelijk kostte haar dit te veel kracht en ook Nienke moest het peloton laten gaan. Ondertussen zat ik goed van voren en kon ik goed stand houden voor in het peloton. Ankie had aan het begin zich al veel laten zien en had het dus halverwege erg zwaar, maar kon net op tijd weer herstellen om zich op te maken voor de sprint, want er kwamen geen groepjes weg vandaag en dus werd het een eindsprint. Ankie sprintte naar een 17de plek en ik sprintte nog naar een 12de plek.

Onze volgende wedstrijd is dinsdag 1 Januari. Dan is het Nederlands kampioenschap en dit is live te volgen op de NOS vanaf 14.45 uur. Dus als jullie er niet bij kunnen zijn in Groningen kunnen jullie ons dus volgen via de NOS.

Iedereen fijne feestdagen gewenst en een sportief 2019 gewenst.

Groetjes Laura