woensdag 23 januari 2019

KPN cup 11 Amsterdam en onze reis naar de Weissensee

Een beetje verlaat, maar we willen jullie toch nog even bijpraten over onze laatste wedstrijd in Nederland en de eerste paar dagen in Oostenrijk. Vóórdat we naar Weissensee vertrokken reden we op zaterdag avond namelijk nog een cupwedstrijd in Amsterdam. Met een peloton van 69 dames gingen we van start. In de aller eerste ronde reden er 6 dames weg van het peloton. Wij zaten nog een beetje te slapen en waren niet alert genoeg. Kopgroep gemist! Omdat het zo vroeg in de wedstrijd was hebben we deze ontsnapping een beetje onderschat. 3 dames van deze kopgroep pakten een ronde op het peloton. Hierna ging het gas erop waardoor de rest het uiteindelijk niet redde en weer teruggepakt werd.
Zo was de wedstrijd dus eigenlijk al na 15 ronden beslist. De wedstrijd werd door de ploegen die vertegenwoordigd waren in de kopgroep gecontroleerd. Hierdoor kwam er niemand meer weg en werd het voor ons een sprint om plek 4. De finale, met daarbij het nodige duw en trekwerk, begon al vroeg. Desondanks konden we elkaar goed vinden en hadden we op een gegeven moment een trein met Nienke, Laura en Maya. Ook Ankie kwam naar voren, maar het lukte niet om ook haar in onze trein te voegen. Het tempo in het peloton ging er helemaal uit, hierdoor was het lastig om ons plekje te verdedigen. We lieten ons iets te ver naar achter zakken en moesten hierdoor de laatste ronde nog een inhaalslag maken. Uiteindelijk finishte Laura op plek 10, Maya op 11, Nienke op 12 en Ankie op 26. Mooie uitslagen voor onze ploeg!

Met een goed gevoel sprongen we na de wedstrijd in de auto naar huis. Gauw naar bed, want zondag stond het eerste deel van de reis naar de Weissensee op ons te wachten! Halverwege overnachtten we om maandag het laatste deel te rijden.
We kwamen goed op tijd aan in Techendorf. Zo konden we na het uitpakken van de bus mooi nog even het ijs op voor onze eerste meters! Het voelde nog een beetje onwennig, gelukkig hadden we nog een paar dagen om ons voor te bereiden op onze eerste wedstrijd.
Dinsdag en vandaag hebben we beide dagen op het ijs gestaan om te wennen en onze training af te werken. Daarnaast werden er al fanatiek spelletjes gespeeld. Iets waar we de komende dagen minder tijd voor zullen hebben, want vanaf morgen gaan we koersen! We trappen af met het AKM over 60 kilometer. Na een dagje rust rijden we dan zaterdag het ONK over 100 kilometer. Maandag de derde wedstrijd over 40 kilometer en we sluiten woensdag af met de aller mooiste, de Alternatieve Elfstedentocht over 200 kilometer.


We houden jullie op de hoogte via Facebook en onze blog. Blijf ons vooral volgen, we gaan er een mooie week van maken!

 Groetjes Maya