maandag 7 januari 2019

KPN cup 9 Tilburg

Afgelopen zaterdag was het al weer tijd voor de 9e wedstrijd in de cup, dit keer in Tilburg. Naast een reguliere cupwedstrijd was het ook een doorstroomwedstrijd, de besten van het klassement in de Regiotop mochten bij de topdivisie dames starten. Zo mocht ook onze Chantal starten. Ze wilde graag rijden, maar na overleg heeft ze besloten deze wedstrijd toch aan zich voorbij te laten gaan. Ze heeft een vol programma met heel veel wedstrijden en moet helaas wel eens de keus maken om ergens een keer een wedstrijd te laten schieten.

Zo stonden we dus met zijn vieren aan de start in Tilburg. Voor de wedstrijd werd, net als bij alle andere wedstrijden, een voorbespreking gedaan waarin we besproken hoe iedereen zich voelde, wat het plan was en hoe we dit gingen uitvoeren. Iedereen voelde zich goed, dat is een mooi begin. Dan, het plan. De verwachting was dat het een pittige koers zou worden. Het NK was geweest en daar wilde niemand echt door rijden, maar wij verwachtten dat dat nu wel anders zou zijn. Dus gingen we er vol goede moed in.
 
Voordat we van start gingen hadden we eerst nog een minuut stilte, dit voor het overlijden van Paulien van Deutekom. Vervolgens reden we de loze ronde in stilte. Een mooi eerbetoon.
Toen het startschot eenmaal geklonken had ging het direct los. Het tempo werd erin gegooid en er werd hard doorgereden. Om de beurt waren er groepjes die los probeerden te komen van de rest. Tot ongeveer halverwege viel het niet stil.
We waren alle vier alert en reden om de beurt mee voorin. Dit verliep goed. ondanks alle uitlooppogingen was er geen groepje die stand wist te houden tot het eind, het werd een massasprint. Laura, Ankie en Nienke wisten elkaar 7 ronden voor het eind te vinden en reden met zijn drie├źn naar voren. Ankie en Laura zetten de trein toen op kop. Zo zaten ze in een perfecte positie om de sprint aan te gaan. Ankie leverde Laura perfect af achter de juiste sprinttrein, waardoor Laura goed mee reed en als derde de laatste ronde in ging. Ze hield haar positie goed. er kwamen maar een paar dames heel hard voorbij. Laura eindigde op een mooie 6e plaats. Nienke eindigde keurig op plek 19 en Ankie werd 24ste. Zo deden we ook weer goede zaken voor het ploegenklassement!
Volgende week rijden we in Heerenveen. Tot dan!

Adios!
Maya