zondag 10 februari 2019

KPN Cup 12 Enschede

Ineens is het einde van het seizoen in zicht! Nog 3 wedstrijden op kunstijs en 3 wedstrijden op Zweeds zee-ijs in de Botnische Golf. Nadat we terugkeerde van de Weissensee namen we even gas terug, maar stonden we op dinsdag ook alweer op het perfect geprepareerde ijs van de Elfstedenhal. Na al die kilometers rechtdoor was dat even wennen. Honderd meter rechtdoor, bocht, honderd meter rechtdoor en daar was alweer de volgende bocht. Toch keken we aan het einde van de training uit naar zaterdag. In Enschede stond marathon Cup 12 op het programma. Chantal kon in deze doorstroomwedstrijd helaas niet meedoen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ze haar enkelbanden heeft gescheurd bij de laatste wedstrijd in Oostenrijk. Heel erg jammer, maar ze was er wel bij om ons aan te moedigen!

Over de wedstrijd kan ik voor mezelf vrij kort zijn. Na een goede start, waarin ik lekker voorin meereed, lag ik al na 12 rondjes in de kussens. Bij een onfortuinlijke inhaalmanoeuvre binnendoor kwam ik in botsing met een andere rijdster. Op dat moment zag het tempo vrij hoog en stond ik niet snel genoeg weer op mijn benen. De aansluiting met het peloton heb ik in ieder geval niet meer kunnen vinden. Even balen, schaatsen uit en de wedstrijd vanaf de zijlijn verder volgen.

De andere meiden zaten er nog goed bij. Laura zat constant in het voorste deel van de wedstrijd. Het tempo lag hoog en aan de achterkant wapperde de ene na de andere dame eraf. Maya en Nienke reden daar ook, maar konden elke keer op tijd weer een paar plekjes opschuiven. Ondanks dat lieten ze goed ploegenspel zien waarbij Laura in een kopgroep meezat en Maya in haar eentje de sprong waagde. Nienke reed mee naar voren en zette zich op kop van het peloton om de vaart eruit te halen. Helaas vonden ze voorin niet de nodige samenwerking en leek de wedstrijd te gaan eindigen in een massasprint. Maar net op dat moment sprong Merel Bosma weg en werd er in het peloton naar elkaar gekeken. Ze bouwde in haar eentje een flinke voorsprong op en werd even later door twee teamgenoten, die zich hadden laten afzakken, op sleeptouw genomen. Nienke was inmiddels ook ten val gekomen en reed op achterstand de wedstrijd uit. Maya had inmiddels al een paar keer flink zitten sterven maar voor de finale vond ze nog ergens een tankje energie en nam Laura op sleeptouw. Samen reden ze een schitterende sprint waarin Laura als 6e finishten.
Op naar volgende week, dan rijden we in de koude ijshal van Dronten.
Groetjes Ankie