zondag 1 september 2019

De zomer van team Cenned

Na een drukke en mooie winter is het al even stil geweest op de blog van Team CENNED. Wij als team hebben daarentegen zeker niet stilgezeten. Na een rustperiode heeft de gehele ploeg de trainingen weer opgepakt en zijn we als team zelfs uitgebreid. Daarom willen we jullie graag bijpraten over onze zomer, ambities, teamtrainingen, trainingskamp en nieuwe rijdsters.Alida Pasveer
Allereerst zullen wij komend seizoen weer onder leiding van Alida op het ijs verschijnen. In de winter is ze dan ook altijd op het ijs te zien bij trainingen en wedstrijden. Maar ook in de zomer zit Alida niet stil om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter. Ze is aanwezig bij onze teamtrainingen op dinsdag, trainingsdagen, trainingsweekenden en trainingskampen. Hier leggen we de basis voor de winter, dus ook in de zomer is Alida altijd aanwezig.

Laura van Ramshorst
Laura is al drie jaar een vaste waarde binnen de ploeg en zal beginnen aan haar vierde seizoen bij team CENNED. Afgelopen zomer heeft Laura haar trainingen opgepakt bij haar thuis in Barneveld. Zij heeft deze zomer wedstrijden geskeelerd en veel op de fiets gezeten. Zo heeft ze de klimclassic gereden, de elfstedentocht, de elfheuvelentocht met de ploeg en is ze samen met teamie Nienke Smit naar België geweest om flink wat kilometers te maken. Daarnaast heeft ze krachttrainingen opgepakt bij Slim bodycentre in Hoevelaken en heeft ze flinke stappen gemaakt.Nienke Smit
Ook Nienke rijdt al meerdere jaren bij team CENNED en zal  komend seizoen voor het vierde jaar uitkomen in de topdivisie voor het team. Zij heeft zich afgelopen zomer gericht op de ATB streetrace en ICW MTB wedstrijden waar ze meerdere keren bloemen mee naar huis wist te nemen. Ook heeft ze meerdere criteriums en omlopen gereden en ook daar wist ze mooie uitslagen te behalen. Naast al het sporten wist Nienke afgelopen zomer af te studeren aan de studie biologie en medisch laboratorium onderzoek en wist ze meteen een baan in de wacht te slepen. Daar gaat zij zich richten op lymfeklierkanker.
Ankie Ytsma
Ankie zal komend seizoen beginnen aan haar 14 e seizoen in de topdivisie, en haar 6 e seizoen in de blauwe kleuren van CENNED. Ook Ankie heeft afgelopen seizoen ATB streetraces en fietswedstrijden gereden. Dit deed ze zeker niet onverdienstelijk en heeft ze mooie uitslagen behaald. Daarnaast maakt ze veel trainingsuren op de fiets. In de zomer is ze afgereisd naar Isle of Man om naar een Grand Fondo te rijden, hier haalde ze een hele knappe 2 e plek! Naast het sporten is ze een eigen bedrijf begonnen in het telen van groente, De Friese Tuin, en dit breidt zich steeds verder uit. Na de training ligt er dus vaak iets lekkers en gezonds voor ons klaar!

Maya de Jong
De jongste telg van het topdivisieteam is Maya de Jong. Na een goed eerste seizoen in het afgelopenseiz oen heeft ze indruk gemaakt met de podiumplekken op de korte afstanden op de Weissensee. Naast het schaatsen is Maya een talent op de skeelers en heeft ze deze zomer aan het WK en EK deelgenomen. Ze heeft een Nederlandse titel op haar naam weten te schrijven en heeft meerdere podiumplaatsen op het NK gehaald.Chantal OosterkampChantal komt komend seizoen voor het derde jaar uit in de beloften competitie van team Cenned. Door een opgelopen enkelblessure op de Weissensee kon ze niet deelnemen aan de skeelerwedstrijden maar heeft ze zich gericht op de trainingen. Hierbij maakte ze veel uren op de fiets, zowel in Nederland als op vakantie in Frankrijk. Naast het schaatsen is ook zij afgestudeerd aan de PABO en zal ze komend jaar werkzaam zijn op School Lyndensteyn te Beetsterzwaag.

Annemarie v/d Wal
Annemarie is één van de nieuwe aanwinsten binnen de ploeg en traint al de gehele zomer mee met de ploeg. Ze heeft meegedraaid bij de trainingen en trainingsdagen en heeft flinke stappen gemaakt nadat zij afgelopen winter overtraind geraakt is. Daarnaast heeft zij haar VWO diploma gehaald en begint ze aan de studie Geneeskunde op de RUG in Groningen.
Komende winter zullen er nog twee dames in een CENNED pak op het ijs verschijnen in de landelijke Beloften competitie. Dit zijn Rixt Bessels-Kuiper en Joëlle de Ruiter.

Op dit moment zijn wij onderweg naar het Trainingskamp in Italië bij het Lago Maggiore. Hier zullen we tot 8 september trainen om ons optimaal voor te bereiden op de winter. Na het trainingskamp zullen we dan ook snel weer wekelijks op onze thuisbaan Leeuwarden het ijs op gaan. We willen jullie graag vertellen wat we op zo’n trainingskamp doen, dus let op onze facebook in de gaten voor al onze verhalen!

Groetjes Team CENNED