zondag 27 oktober 2019

KPN cup 2 Den Haag

Gisteren was het dan zover mijn seizoen stond op het punt van beginnen. Helaas door een schorsing mocht ik in Amsterdam niet starten.
Na de voorbespreking deed ieder zijn voorbereiding. Inlopen, rekken, nog wat oefeningen en wat sprintjes om de hartslag alvast even omhoog te krijgen. Nu snel onze pakken aan en het ijs op.

Om 19.15 klonk het startschot en was ook mijn seizoen begonnen. Gelijk vanaf het begin werd er al hard gekoerst. Na 10 rondes werd de koers stilgelegd. Er was een massale valpartij waar Nienke helaas bij lag. Nienke kon de wedstrijd gelukkig hervatten, maar had wel last van haar pols. Omdat hij helemaal blauw en dik was na de wedstrijd is ze voor de zekerheid is nog even naar de huisartsenpost geweest. Gelukkig bleek hij niet gebroken, maar alleen zwaar gekneusd. Bij de valpartij waren meerdere dames betrokken, maar voor één daarvan liep het niet zo goed af. Met een flinke snijwond aan haar bovenarm, die er vrij heftig uitzag, werd ze met de brancard van het ijs geholpen. Wij als schaatsteam Cenned willen dan ook deze dame beterschap wensen en een spoedig herstel.


Als peloton werden wij opnieuw opgesteld bij de startlijn om de wedstrijd te hervatten. Er werd gelijk vanaf start gekoerst en wij zaten alle vier op dat moment iets te ver van achteren. Gelukkig hield de eerste groep geen stand en konden wij zo mooi naar voren rijden. We probeerde zoveel mogelijk om en om mee te gaan met kopgroepen. Helaas had Maya de benen niet en had Nienke toch wel last van haar val. Ankie en ik probeerde zoveel mogelijk elkaar af te wisselen.

Ongeveer halverwege koers was er weer een grote valpartij met meerdere dames. Helaas lag Nienke er opnieuw bij. Ze heeft nog geprobeerd terug te komen maar dit lukte helaas niet. Op dat moment had Maya het even zwaar en kon ze het tempo van het peloton niet meer volgen. Hierdoor bleven alleen Ankie en ik over in de finale. We zochten allebei onze eigen weg in de sprint. Helaas zaten wij beide net te ver van achteren toen het peloton op een lint werd getrokken. Dit resulteerde uiteindelijk in plek 14 en 16.

We reden een prima koers, maar er is zeker nog veel te verbeteren. Tot volgende week dan rijden we onze wedstrijd in Deventer.

Laura