zondag 3 november 2019

KPN Cup 3 Deventer

Na de zwemles vorige week in Den Haag was het nu ietsje kouder, met als gevolg ook wat beter ijs.

Vanavond stond voor de beloften de tweede wedstrijd op het programma. Waar de Topdivisie dames elke week een wedstrijd rijden, is er voor de beloften dames om de week een wedstrijd. Vanavond was dit in Deventer, waar we weer met een groot peloton aan de start stonden.

Het was een wedstrijd waarin de kopgroepen niet weg kwamen, ondanks meerdere aanvallen, twee van onze dames zaten wel in de kopgroepen. De finale werd dus een eindsprint, waar Chantal knap 4e werd. De andere dames eindigden in het midden van het peloton, allemaal een paar plekken beter dan de vorige wedstrijd. We hebben allemaal weer een stapje gezet.

Toen waren de topdivisie dames aan de beurt. Na de zogeheten loze ronde klonk het startschot en gingen direct de eerste dames er vandoor. Ankie en Laura reden achter elkaar en waren op weg naar voren toen ze na twee rondes helaas al samen de kussens in gingen. Ze stonden snel op en startten de achtervolging. Alida had de valpartij gezien en stuurde Nienke naar kop om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit lukte redelijk, waardoor Ankie en Laura dichter bij konden komen. Ankie gaf alles zodat Laura kon springen naar het peloton toe, waarna Ankie zelf de wedstrijd moest verlaten.

Veel tijd om te herstellen had Laura niet, want de koers brak al snel los. Demarrage na demarrage zorgde voor een hoog tempo. Hierdoor vielen er gaten en na een tijdje zat ik helaas achter een breuk in het peloton. De voorste groep was iets groter dan de tweede groep en daardoor moesten wij, nadat de kopgroep ons gelapt had, de wedstrijd stoppen na 40 ronden.

De wedstrijd ging door en uiteindelijk ging er een kopgroep van 15 dames rond, met van ons Laura erbij. Nienke zat in het peloton en reed sterk, maar miste deze kopgroep. Van begin tot eind zat deze koers vol met demarrages en zo ook in de finale. Nadat het peloton afgesprint was, reed een rijdster weg uit de kopgroep. Het tempo bleef hoog en Laura zat er constant alert bij. De laatste ronde was Laura haar tankje leeg en zo eindigde ze op plek 10. Nienke eindigde op plek 27.

Volgende week rijden we onze 80 ronden koers in Heerenveen!

Maya